Zöld táj, fehér templommal, emberekkel, kék ég

A Balaton ősszel is él

Fotó: HelloBalatonlelle

Októberben Murci GasztroFesztivál a Balatonnál

8 helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát - az október 9-én megrendezésre kerülő III. balatonlellei Murci GasztroFesztivál számokban. Kattints a további részletekért!Az idén augusztusban hatályba lépett új magyar bortörvény megengedi a murci, vagyis az erjedésben lévő must forgalmazását. A változás következtében az évnek ebben az időszakában valószínűleg nemcsak a palackozott murcik fognak elszaporodni a boltok polcain, de az ehhez kapcsolódó események, fesztiválok is.

Emberek sz\u00ednes ruh\u00e1kban \u00e1llnak feh\u00e9r templom el\u0151tt, fent k\u00e9k \u00e9g

Egész Balatonlelle megmozdul

Fotó: HelloBalatonlelle


Nem a divathullámra ültek fel azonban a balatoni borászok, Balatonfüreden és Balatonlellén is évek óta szerveznek a téma köré programsorozatot. A balatonlellei Kishegyen október 9-én egy éves kényszerszünet után már a III. Murci GasztroFesztivál kerül megrendezésre.

A szervezők célja, hogy bemutassák a balatoni gasztronómiát, és felhívják a figyelmet arra, hogy a Balatonra egész évben van miért ellátogatni.

A rendezvényre a környék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái mellett számos más vállalkozó települ ki, hogy egy közös gasztrofesztiválon mutassa meg, hogy a Balaton ősszel is kiváló úticél lehet. A koncepció szerint 8 helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet kínálja majd a finomabbnál finomabb portékáit, mindemellett megtalálhatók lesznek a környék kézművesei is.

Piros ital k\u00e9t \u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 poh\u00e1rban

Egyre nagyobb divat a murci

Fotó: HelloBalatonlelle


Az eddig megszokott helyszíneken kívül egy új, kultikus helyszínen - a Bolemon tanyán is várják a látogatókat, ami skanzenszerű épületeivel, gondozott kertjével kiválóan beleillik a kishegyi hangulatba.

Új résztvevők és új helyszín is lesz, ami azt jelenti, hogy fejlődik a rendezvény, fejlődik a környék gasztronómiája, és ez mindenképpen egy előremutató dolog

- fogalmazott Pócz József borász.

A rendezvényen második alkalommal adják át a rendezvényt szervező vállalkozók által alapított Büszkeségünk díjat. Az elsőt a magyar és Európa-bajnok bokszoló Dévényi Izabel kapta, idén a szervezők választása a Magyar Gyermekmentő Alapítványra és az általuk megálmodott balatonlellei Gyermekmentési Pontra esett. A díjon felül minden helyszínen gyűjtést is szerveznek, hogy ezzel is támogassák a projekt mihamarabbi létrejöttét.

Mi továbbra is nagyon fontosnak tartjuk a környékbeli embereket, az itt élőket, ezek a rendezvények nekik is szólnak, ezért gondoltuk, hogy díjazzuk azokat, akik sport, kulturális, vagy bármilyen területen kimagaslót nyújtanak. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány sok éve dolgozik Balatonlellén a nyári hónapokban, így méltán lehetünk büszkék rájuk

- mondta Tóth Balázs, a Dél-Balatoni Borút Egyesület alelnöke, a BL YachtClub ügyvezetője

A hatályos jogszabályok értelmében - mivel a rendezvény gasztro rendezvény - védettségi igazolvány nélkül is látogatható.
.