Emberek pohárral a kézben fák, bódék és színes díszek között

Az elmúlt évek alapján idén is garantált a jó hangulat

Fotó: Szent István Napi Borünnep Nagymaros

Fókuszban a pezsgő az idei Szent István Napi Borünnepen

2021. augusztus 19-21. között kerül megrendezésre Nagymaroson a Szent István Napi Borünnep a Fő téren, a csodálatos panorámájú Béla király sétányon. Az idei év szlogenje: „Nagymaros pezsgő hangulatban".Augusztus 19-én délelőtt 10 órától Misztrál koncerttel, valamint vezetett sétákkal veszi kezdetét a hatodik Szent István Napi Borünnep Nagymaroson. Ugyanezen a napon 17 órakor nyit meg a Borutca, ahol 13 borvidék mintegy két tucat pincészete várja az érdeklődőket. Középpontban idén a buborékok állnak, annál is inkább, mert éppen 25 éve avatták várossá a települést. Ebből az alkalomból újításként idén pezsgő-, és koktélbár gondoskodik a még nagyobb kényeztetésről, a rendezvénynek saját koktélja is készül „Marosi Kék" néven, a receptje egyelőre még titkos. A borok mellé természetesen ínycsiklandó ételek is dukálnak, napszaktól és ízléstől függetlenül mindenki talál majd kedvére valót a bőséges választékban. A rendezvény ingyenesen látogatható, hivatalos kóstoló poharat a Nagymarosi Borbarátok Körének standján vásárolhatják meg, illetve itt válthatják azt vissza.

BORUTCA KIÁLLÍTÓI: Áts Károly (Tokaj), Balla Géza Erdély (Monavin), Borgarázs Manufaktúra (Dunabogdány), Heininger pincészet (Nagymaros), Laposa Birtok (Badacsony), Lingvay pincészet (Vác), Lisicza Borház (Pécs), Lunczer Pálinkaház, Mészáros Borház (Szekszárd), Palkó Borok Abaújszántó (Tokaj), Pannonhalmi Főapátság pincészete, Cseri pincészet (Pannonhalma), Babarczi pincészet (Pannonhalma), Hangyál pincészet (Borpromo), Rábai Katalin borászat (Neszmély), René's Wine Heaven (Mátra), Sápi Gyümölcsborok, Szíjjártó Előd borászat (Etyek), TaverNa pincészet (Balaton-felvidék), Teleki (Villány), Világi Winery (Garam-mente), Vylyan pincészet (Villány), Pezsgő-, és koktélbár (Ruppert Zizzi, Etyeki Kúria sparkling Sauvignon Blanc, Bortolo Miol prosecco, Zardetto prosecco, Kreinbacher Brut classic, Sauska Rosé Brut, Veuve Clicquot champagne)

A háromnapos rendezvényen színpadra lép Biga, Ferenczi György & Rackajam, a KFT zenekar, Oszvald Marika, Szőke András, Latte Maffiato, Kitti Live és még sokan mások, lesz blues, jazz, rock, operett, augusztus 19-én tűzijáték a Dunán, valamint további gyermek-, és sportprogramok. Augusztus 20-án délelőtt a hivatalos városi ünnepség zajlik, 21-én a délelőtti termelői piac köré szerveződnek a néptánc- és gyermekprogramok, 14 órától azonban mindkét napon ismét a Béla Király sétányé a főszerep.

Nagymarosi pincék, háttérben a szőlőskertekkel

Fotó: Szent István Napi Borünnep Nagymaros

A szervezők kérik, hogy mindenki hagyja otthon az autóját, Nagymaros mindössze 50 kilométerre van Budapesttől, a MÁV a Nyugati pályaudvarról óránként indít vonatokat, ráadásul idén mindhárom nap éjfél után tizenöt perccel még külön kompjárat indul Visegrádra.

További információk az esemény Facebook-oldalán.