emberek állnak egy színpad előtt lemenő napban
Fotó: Nagymarosi Borbarátok Egyesülete

Ismét fesztivál lesz Magyarország egyik legszebb főterén

Háttérben a Duna és a visegrádi vár, pörgős zenék, jó borok. Mindez ráadásul két napon át.


Hetedik alkalommal kerül megrendezésre Nagymaroson a Szent István Napi Borünnep, a Fő tér alsó részén, a csodálatos panorámájú Béla király sétányon. Az esemény idei szlogenje: „Borfolyó - a Duna összeköt”. Hét éve többek között azzal a szándékkal indították útjára a szervezők (Nagymaros Város Önkormányzata, Nagymarosi Borbarátok Egyesülete) a rendezvényt, hogy felhívják a figyelmet a Dunakanyar szőlészeti, borászati múltjára. Idén már 5 borászat vesz részt a Duna két partjáról, egyértelműen újraélednek a térségi borászati hagyományok. A tavalyi nagy siker után ismét pezsgő-, és koktélbár várja látogatókat a sok kiváló fehér-, rozé- és vörösbor mellett.

A kétnapos rendezvényen színpadra lép a Fish!, Napkorong, Ötödik Évszak, Roy és Ádám trió, Jász Andris, Berec Péter, és még sokan mások. Lesz blues, jazz, rock, operett, augusztus 19-én tűzijáték a Dunán, gyermekprogramok, mindenki megtalálhatja a kedvére való időtöltést.

emberek barna b\u00f3d\u00e9k k\u00f6z\u00f6tt

Fotó: Nagymarosi Borbarátok Egyesülete


A Borutcában 13 borvidék több mint 20 pincészete várja az érdeklődőket. Természetesen ínycsiklandozó ételeket is kínálnak a borok mellé, legyen szó ebédről, vacsoráról, vagy borkorcsolyáról.

Augusztus 19-én 14 órától indul a program, az esemény hivatalos megnyitójára 17 órakor kerül sor, éjfélig lehet ismerkedni a borokkal. Augusztus 20-án a Borutca 11 órakor nyitja kapuit, ismét színes programok és kiváló borok várják az érdeklődőket.

feliratok, sz\u00ednes \u00e1br\u00e1k

Fotó: Nagymarosi Borbarátok Egyesülete


A szervezők kérik, a látogatók hagyják otthon autóikat, így mindenki kedvére fogyaszthat. Nagymaros a Budapest-Szob vasútvonalon fekszik, óránként indulnak a vonatok, a Nagymaros-Visegrád állomástól pár perces sétaútra van a rendezvény helyszíne. Idén mindkét nap 23 órakor plusz kompjárat indul Visegrádra.

Résztvevő borászatok: Áts Károly (Tokaj), Balla Géza (Erdély), Geönczeöl Winery (Garamkövesd), Gyűszű birtok (Szekszárd), Laposa Birtok (Badacsony), Mészáros Borház (Szekszárd), Pannonhalmi Főapátság pincészete (Pannnonhalma), Cseri pincészet (Pannonhalma), Babarczi pincészet (Pannonhalma), Hangyál pincészet (Pannonhalma), Paulus Molnár borászat (Mór), Rábai Katalin borászat (Neszmély), René’s Wine Heaven (Mátra), Sápi Kézműves Gyümölcsborok, TaverNa pincészet (Balaton-felvidék), Teleki (Villány), Varsányi pincészet (Eger), Vylyan pincészet (Villány), Pezsgő- és koktélbár Bor-Piac: Marosi Kék koktél, külföldi és magyar pezsgők, prosecco, Ikon borászat (Balatonboglár)

A Dunakanyar pincészetei: Borgarázs Manufaktúra (Dunabogdány), Heininger pincészet (Nagymaros), Lingvay pincészet (Vác), Rustica Borműhely (Szentendre), Galagonyás Habzóműhely (Esztergom), Világi Winery (Helemba)

emberek \u00fclnek padokn\u00e1l esti f\u00e9nyn\u00e9l

Fotó: Nagymarosi Borbarátok Egyesülete


A rendezvény látogatása ingyenes, a kóstoláshoz a poharakat az információs standnál lehet bérelni, megvásárolni. Az eseményről további információk a Facebook-oldalon érhetők el.

Információk

VII. SZENT ISTVÁN NAPI BORÜNNEP NAGYMAROSON – BORFOLYÓ: A DUNA ÖSSZEKÖT

2022. augusztus 19-20.

Nagymaros, Fő tér, Duna part