fehér napszemüveges, fekete hajú nő poharat tart a kezében

Ez a világ 5 legnépszerűbb nyári itala

Egy nemrég megjelent kutatás szerint az alábbi italok számítanak a világ 5 legnépszerűbb nyári italának.


A nagy nyári melegben a Drizly (egy online rendelési platform, ami megkönnyíti az alkoholos italok kiszállítását a helyi kiskereskedőktől) elkészített egy fogyasztói felmérést, az úgynevezett Trend Report-ot. A jelentés többek azzal a kérdéssel foglalkozott, hogy az amerikaiak melyik szeszes italokat isszák idén nyáron. A listáról a TOP 5-öt most neked is szeretnénk bemutatni, íme!

5. Ír whiskey

egy \u00fcvegpoh\u00e1r whiskey

Fotó: Vinicius "amnx" Amano / Unsplash


A Drizly adatai szerint a megkérdezett ezer válaszadó 7 százaléka nyilatkozta azt, hogy 2022-ben többet vásárol az ír italból, mint 2021-ben - számolt be a teljes listát bemutató realsimple cikke. Az ír whiskey és a gyömbér sörök tökéletes párosítást alkotnak, csak adj hozzá egy lime-ot, és már kész a legfinomabb nyári ital.

4. Gin

\u00fcvegpoh\u00e1r lime szelet, mentalev\u00e9l

Fotó: Mae Mu / Unsplash


A gyógynövényes ízvilágot idéző borókabogyós szeszesital folyamatos emelkedést mutat az eladásokban. A felmérésben résztvevők 7 százaléka úgy nyilatkozott, hogy 2022-ben több gint vásárol, mint 2021-ben.

A legkedveltebb gin koktélok közé tartozik: a Gin Martini, a Gin Gimlet (lime ízű koktél) és a Negroni (campari keserűlikőr és gin keveréke).

3. Amerikai whiskey

whiskey \u00fcvegpoh\u00e1rban, j\u00e9gkocka

Fotó: Adam Jaime / Unsplash


A Drizly adatai szerint a válaszadók 10 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ezen a nyáron több amerikai whiskyt fogyaszt, mint előtte. Ha szeretnél whiskey alapú koktélokat kóstolni, akkor ezekkel kezd: Sazerac (ánizslikőrős ital), Old Fashioned (kserűízű koktél) és Rob Roy (whiskey és vermouth keveréke).

2. Tequila

margarita kokt\u00e9l poharakban

Fotó: Tyler Nix / Unsplash


A válaszadók 17 százaléka a mexikói agavéból készült tequilára szavazott, ami azt jelenti, hogy ezek az emberek 2022-ben több tequilát vásároltak, mint 2021-ben. Az elmúlt néhány évben egyébkéént a kék agavéból készített ital népszerűsége folyamatosan növekszik. Sőt mi több, a tequila alapú koktélok abszolút hasítanak. A legkedveltebb tequila koktélok közé tatozik: a Margarita (narancslikőrrel készült koktél) és a Tequila Sunrise (narancslé és grenadine szirup és tequila keveréke).

1. Vodka

Cosmopolitan  kokt\u00e9l poh\u00e1rban, k\u00e9k szalv\u00e9ta

Fotó: Laure Noverraz / Unsplash


A szavazók válaszai alapján a lista élére 18 százalékkal a vodka került.

Bár ez a párlat továbbra is az első helyen áll, az elmúlt három év italeladásai alapján népszerűsége némileg csökkent. Ennek ellenére kétségtelen, hogy a vodka a zsúrkocsi és egy jó buli alappillére. A legismertebb vodka alapú koktélok közé tartozik: a Bloody Mary (paradicsomlé és egyéb fűszerekkel ízesített vodka), a Cosmopolitan (triple sec, áfonyalé és vodka) és a Moscow Mule (vodka, gyömbér sör és limelé keveréke).