Egy kéz pezsgőt tölt pohárba
Fotó: Stefan Schauberger / Unsplash

Hihetetlen, hogy ez a magyar pezsgő csak 1400 forintba kerül

Elszaladt az infláció, egyre kevesebb marad a pénztárcánkban, ennek borozási szokásaink látják kárát. Nem kell, hogy így legyen! Körbenéztünk, hol találunk a legközelebbi hiper-szuperek polcain 2000 forint alatt minőségi buborékokat, mutatjuk mit találtunk!


Törley Bio Brut Pezsgő

borospalack fektetve feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Szeretjük a Törleyt, tradicionális pezsgőiket a Vince magazin tesztek keretében minden decemberben mi magunk is kóstoljuk. Nemrégiben a Törleynél jártunk pincelátogatáson, ebből is pukkant akkor pár palackkal és ez alapján bátran ajánjluk, mint egy ár-érték arányban kiváló tételt! Ráadásul ökológiai művelésből származó szőlőből készült, így még arra sem kell számítani, hogy az íze valamiért nem lesz természetes.

Kapható: Auchan, Tesco

Ár: 1395 Forint

Allini Prosecco

borospalack fektetve feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Melyik borfogyasztó ne tudná, hogy a Lidlben igazi kincsekre lehet bukkanni?! Ez a narancscímkés pont olyan jól csúszik, ahogyan egy proseccótól az elvárható. Sajnos másik kedvencünk, a Garamvári Pannon Imperial sem úszta meg az áremelést, így már pont kicsúszik a 2 ezer alatti árkategóriából. Ettől függetlenül mindenképpen említésre méltó tétel: VinAgora aranyérmes pezsgőről van szó.

Kapható: Lidl

Ár: 1699 forint

Juhász Eufória Extra Dry

borospalack fektetve feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Bizony-bizony, bár a Juhász Testvéreket elsősorban rozéik miatt ismerjük, buborékosban is jeleskednek! Rendezvényen kóstoltuk tőlük ezt a pezsgőt, könnyed, nyarat visszaidéző, simogató stílusáért szerettük meg. Persze a burgundi marharagut ne ezzel kísérjük, de egy dolgos hétköznapot simán megkoronázhatunk vele!

Kapható: Auchan

Ár: 1.750 forint

Etyeki Kúria Pláne White

borospalack fektetve feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Amikor nekikezdtünk ezen cikk gyűjtésének, a szerkesztőségben rögtön ketten is bedobtuk a Plánét, amely az Etyeki Kúria olyan jó árú terméke, hogy mi magunk is csak pislogunk, mint hal a szatyorban. Azt persze megszoktuk már, hogy az Etyeki Kúriától csak jó borokat kóstolunk, de hogy ezt a kis gyöngyözőt még mindig meg tudjuk venni kereken 2 darab ezresért...annak végképp nagyon örülünk!

Kapható: Spar

Ár: 1999 forint

Hungária Grand Cuvée Brut

borospalack fektetve feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Egészen szeptember végéig tudjuk ezt a pezsgőt is a mostani listában mutogatni, ugyanis a SPAR és INTERSPAR üzleteiben éppen akciós ez a tradicionális, avagy palackban erjesztett pezsgő! Ilyen áron ajándék lenne akkor is, ha nem tudnánk, hogy ez az egyik legjobb Hungária pezsgő, amit valaha kóstoltunk.

Kapható: Spar

Ár: 2099 forint

Asti édes gyöngyözőbor 7%

borospalack fektetve feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Igen, tudjuk, azt ígértük, hogy 2000 forint alatti tételekkel villogunk itt, viszont ősz van. Ilyenkor palackozzák a friss Moscato d'Astikat, amelyeket lehet ugyan nem szeretni, de nem értjük, hogyan! A Vince Magazin szerkesztőjének egyik kedvelt műfaja ez, egy vörösbor-kóstolót, vagy komolyabb vacsorát lezárni kevésbé lehet ildomosabban, mint ezekkel az édes, alkoholban igencsak szerény buborékokkal. Tökéletes kísérőital egyébként olyan édességek mellé, mint a panna cotta, vagy mandulás amaretti keksz, de szerintünk egy hagyományos krémesnek is nagyon jól tud állni.

Kapható: Tesco

Ár: 2290 forint (talán ki tudsz fogni egy akciót)

+1 Sauska NV Brut Pezsgő

borospalack fektetve feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

A pezsgővilágbajnokságon aranyéremmel jutalmazott magnum pezsgő kistestvére. Ez már jóval 2000 forint felett van, arra viszont tökéletes, hogy megkóstold, milyen teljesítményre osztogatják Londonban az aranyat.

Kapható: Bortársaság

Ár: 2990 forint