pohár fehér folyadékkal egy üvegasztalon, sötét háttér előtt
Fotó: Első Magyar Gin Manufaktúra

Immár három Sfinx őrzi az Operát — bemutatkozik a Sfinx Gin & Wine Bar

Az Andrássy úton eddig csak két szfinxről tudtunk, ám 2021 december 1-jén lehullt a lepel egy harmadikról is.


Az Első Magyar Gin Manufaktúra csupán pár lépésre az Operaháztól nyitja meg első flagship bárját, ahol a Red Dot dizájndíjas, és a röviditalok Oscarjának nevezett IWSC aranyérmet szerzett Opera London Dry típusú gin köré épül a bárélet és a gasztronómia is. Magyarországon eddig kizárólag sörmárkák taproomjait ismerhettük meg, spirit ilyen volumenű saját bárral még sosem debütált.

A fiatal, ám annál ismertebb ginmárka stílusos megjelenése a belle époque jegyeit és a steampunk formavilágot ötvözi — nincs ez másképp a Sfinx Gin & Wine Bar esetében sem. A századforduló nyüzsgő kulturális életű sugárútjának dekadens eleganciáját a legmodernebb, kifinomult koktéltrendekkel és világszínvonalú borszelekcióval keverik, ehhez pedig hangsúlyos gasztronómia társul Kiss Mariann jóvoltából.

A világlátott séf stílusával és ételeivel már Jeremy Ironst és Brad Pittet is elkápráztatta, most végre a magyar közönség is találkozhat vagány bar food kínálatával.

Belvárosi főhadiszállását a Hotel Moments Budapest földszintjén foglalta el a Sfinx Gin & Wine Bar, ami azokat a bort és spiriteket kedvelő, újra és innovatívra fogékony ínyenceket szólítja meg, akik szívesen kalandoznak a komolyabb borok világában is. Igénylik a művészetek éteri jelenlétét, az este előrehaladtával pedig karakteres italokkal és a hozzájuk passzoló fogásokkal ünneplik a napot, az estét, az életet. A gasztronómiai koncepció fontos része, hogy mind a signature koktélok, mind Kiss Mariann kozmopolita kreációi az Opera Ginből vagy alapanyagaiból építkeznek.

s\u00e1rga fal\u00fa helyis\u00e9gben emberek \u00fclnek asztalokn\u00e1l

Fotó: Első Magyar Gin Manufaktúra

A burger fermentált padron paprikája is kap némi gines felhangot, ahogy a lazac ceviche is érintkezik a gin fűszereivel, és a kacsamáj torchon algasalátával hordóval érlelt Opera Barrel-aged Ginnel ad bohém egyéniséget az elegánsabb, krémes májnak. Így működik a konyha és a bár szimbiózisa a Sfinx-ben. Felhasználva az Opera brand már jól ismert London Dry Ginét, a frissen bemutatott Balassa István közreműködésével készült limitált, 500 palackos aszú hordóban érlelt Opera Gint és a 2020-as születésű vodkát is.

Az ételek tekintetében small plate fogásokról beszélünk, melyekből két-három elfogyasztása akár egy teljes értékű vacsorát is helyettesíthet.

A Sfinx bárba azonban az est bármelyik szakaszában ellátogathatunk, hiszen csütörtökön 1-ig, péntektől szombatig hajnal 2-ig várják mindazokat, akik a kulináris élmény mellé különleges hangulatot is fogyasztanának.

Ez a Sfinx tehát nemcsak a sugárutat, az Operaházat és a művészeteket őrzi, hanem szórakoztató gasztronómiai utazásra csábít 2021 decemberétől, egy szerethető és értékes márka képviseletében.