borospalackok alja, rajtuk fehér címke
Fotó: Pajzos Tokaj

Ez a tökéletes kiszerelésű tokaji aszú, ha a pároddal koccintanál

December 10. az Aszú napja! Koccints a jeles nap alkalmából egy pohár Pajzos Aszúval és ünnepeld büszkén, hogy hazánkban készül a világ legjobb édes bora!


Decemberben itt az ideje újra szerelembe esni az aszúval. Miért pont most? Egyrészt a december 10-i Nemzetközi Aszúnap miatt, másrészt pedig az ünnepi hangulat megalapozása okán, amire egy modern aszú édes-fűszeres aromavilága tökéletesen képes.

Olvasd el ezt is: 3 érdekesség, amit biztosan nem tudtál a tokaji aszúról

A rendkívül sokoldalú bor magában is jól fogyasztható, de az ünnepi asztal minden fogása mellé is jól társítható! Aperitifként is felszolgálhatok vendégeidnek, de liba- vagy kacsamájas előételek mellé is tölthetsz. Amennyiben a fő fogáshoz szeretnéd párosítani, akkor gyümölcsökkel sült szárnyasok, vagy gesztenyével töltött pulyka mellé kínáld. Desszert esetében pedig nehéz melléfogni, hiszen az összes karácsonyi süteményhez (bejgli, zserbó, guba) jól passzol.

Ahhoz, hogy páratlan aszú élményben legyen részed, fontos, hogy a megfelelő aszú kerüljön poharadba. Az újvonalas Pajzos aszúk között biztosan mindenki megtalálja kedvencét. A könnyedebb „Tradition” aszújuk biztos választás azoknak is, akik nem vallják magukat „nagy borértőnek”. A komolyabb vonalat képviselő, többszörösen díjnyertes „Legend” aszújaik pedig a borszakértők szívét is megdobogtatják.

Kipróbálnád, de csak „kiskarácsonyt” tervezel? A 250 ml-es kiszerelésű Pajzos Aszú pont két fős koccintásra lett kitalálva.

Keresd a Pajzos Aszúkat a boltok polcain vagy rendeld meg közvetlen a borászattól: https://pajzos.wineshop.hu/

Ne feledd! Koccints Pajzos Aszúval, és ne csak decemberben!