​J.K. Rowling írónő egy film premieren

J.K. Rowling írónő

Fotó: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Nem túl varázslatos módon fogja megülni J.K. Rowling a Harry Potter 25. évfordulóját

Tökéletesen össze nem illő étellel és itallal fogja megünnepelni jövő nyáron J.K. Rowling írónő, hogy 25 éve jelent meg az első Harry Potter regénye. Olyannyira fura a menü, hogy mi ezt a helyében inkább magunkban tartottuk volna.Ma már tudjuk, 1997. június 26. irodalomtörténeti jelentőségű nap volt: ezen a napon került boltokba a Harry Potter és a bölcsek köve című regény, ami folytatásokkal együtt kultikussá vált, egy generáció szerette meg általa az olvasást és a fantasztikus mesék műfaját.

A 25. évfordulóhoz közeledve az akkor egy csapásra híressé vált skót származású írónő újságírói kérdésre elárulta, hogyan tervezi megünnepelni a jeles eseményt. Mint mondta, valószínű, hogy jelmezbe öltözne a varázslótanonca tiszteletére, mivel nem szereti produkálni magát, viszont egy sajtos pirítóst azért süt majd magának és egy üveg finom pezsgőt is behűt majd a nagy alkalomra. Hogy miért pont e kettőre esett a választása, azt nem fejtette ki.


Az első könyvből, a Harry Potter és a bölcsek kövéből az elmúlt közel negyed században több mint 500 millió példányt adtak el világszerte, több mint 80 nyelvre fordították le.


A BBC-rádióban adott interjúban azt sem árulta el, milyen pezsgőt tervez elfogyasztani, de mi megpróbáltuk kideríteni. A Twitter-oldalán bukkantunk rá egy korábbi posztjára, ahol a híres Dom Perignon champagne jeroboam kiszerelését posztolta ki.

Egy jeroboam üveg térfogata 3 liter, ez pontosan négy normál méretű pezsgőnek felel meg, így akár 24 szerényebb kapacitású embernek is elegendő lehet. A Dom Perignon jeroboamok ára 1 millió forintnál kezdődik

Rajtuk kívül olyan márkák készítenek még jeroboam pezsgőket, mint például a Taittinger és a Moet & Chandon.