pezsgős poharak, pezsgős üveg

5 világhírű sztár, aki beszállt a pezsgőkészítésbe

Rapper, énekesnő, filmrendező és színész. Mi a közös bennük? Hogy mindannyian egy sikeres pezsgőpincészet tulajdonosai.


Talán nem nagy újdonság, hogy rengeteg hírességnek van saját ital márkája. Mi is írtunk már például Dwayne "The Rock" Johnson és George Clooney tequila márkáiról és Bob Dylan whiskey-jéről. Clooney esete (1 milliárd dollárért, azaz körülbelül 300 milliárd forintért adta el a Casamigos márkát a Diageo italóriásnak) arról árulkodik, a sztárok nagyon szeretnek hasonló projekteket indítani: felépítenek egy ital brandet, majd eladjak a márkát. Ezúttal kicsit eltávolodtunk az erősebb alkoholos italoktól és annak jártunk utána, hogy a sztárok milyen pezsgőmárkákat alapítottak.

Ez is érdekelhet: Pezsgő fajták - a jótól a legjobbig!

1. Francis Ford Coppola - Sofia


A Francis Ford Coppola olasz származású amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer (Keresztapa, Apokalipszis most) által alapított márka az évek során rengetegféle bort készített. A vállalat almárkáját a rendező lánya, Sofia Coppola indította el, aki egyébként szintén a filmiparban vált híressé. Az Oscar-díjas forgatókönyvírónő könnyedebb tételeket készít, például rizlingeket és pezsgőket.

Egy üveg a Sofia Brut Rosé-ból nagyjából 7 ezer forintba kerül.

2. Kylie Minogue - Prosecco Rosé


Az ausztrál énekesnő, Kylie Minogue nevével fémjelzett prosecco Olaszországból, egészen pontosan Veneto régióból származik.

Elegáns habzóborról van szó, ami friss epres, málnás, virágos jegyekkel rendelkezik. Élénk textúrájú és ropogós ízű, frissítő citrusos lecsengéssel.

Az ital tökéletesen passzol enyhén fűszerezett ázsiai ételekhez, például curryhez vagy a pad thai tésztához. Minogue olasz pezsgője körülbelül 9 ezer forintba kerül.

3. 50 Cent - Le Chemin du Roi


A Le Chemin du Roi (lefordítva nagyjából "a király útja") az amerikai rapper 50 Cent pezsgője.

Ez egy friss és vibráló rózsaszín pezsgő, ami "megvilágítja" a király ösvényét. A pezsgő kézi szüretelésű szőlőből készült, az alapanyag Franciaország Champagne régiójának egyik legnépszerűbb szőlőültetvényéről származik. Egy üveg Le Chemin du Roi körülbelül 100 ezer forintba kerül.

4. Jay-Z - Armand de Brignac


Kevés pezsgő fényűzőbb, mint az amerikai rapper és dalszerző, Jay-Z Armand de Brignac nevű itala. Őszibarack, sárgabarack, narancsvirág árnyalataival szemkápráztató. Könnyed tétel, így tökéletes bármilyen ünneplésre. Az Armand de Brignac száraz pezsgő pazar aranyozott üvege ideális ajándékká teszi az italt. Jay-Z egyébként 2021-ben eladta cégének 50 százalékát a LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) multinacionális vállalatnak.

Nagyjából 100 ezer forintra lesz szükséged ahhoz, hogy egy üveg a tiéd legyen belőle.

5. Brad Pitt - Château Miraval


Tavaly számoltunk be arról, hogy Angelina Jolie kilépett az exférjével közösen vásárolt Château Miraval cégből. A bormárkát azóta Pitt új partnerekkel viszi tovább.

AZ ÚJ PARTNEREKKEL VALÓ KÖZÖS MUNKA ELSŐ GYÜMÖLCSE A FLEUR DE MIRAVAL ER2 ROZÉ PEZSGŐ.

A pezsgő illata szárított virágokra, főleg rózsára emlékeztet. Emellett fehér virágok, mint az akác és hársfavirág jegyei teszik egyedülállóvá a pezsgőt.

A PEZSGŐ KÜLÖNLEGES ÍZVILÁGÁT A KÜLÖNBÖZŐ ÉVJÁRATÚ (2012, 2014, 2017) BOROK HÁZASÍTÁSÁNAK KÖSZÖNHETI. A CHARDONNAY ÉS PINOT NOIR SZŐLŐKET TARTALMAZÓ ITALT HÁROM ÉVIG ÉRLELTÉK.

A Fleur de Miraval ER2 pezsgőből 22 ezer palack kerül forgalomba, nagyjából 125 ezer forintos áron.