Ferrari Perle pezsgő palackja egy női, karórás, kézben, az asztalon férfi kéz és pohár

Fókuszban a kóstolás a Pezsgőkonferencián

Kóstold meg a legmenőbb pezsgőket a Pezsgőkonferencián!

A tervek szerint szeptember 2-án megrendezésre kerülő harmadik etyeki Pezsgőkonferencia nem csak a szakmának szól, hiszen már napközben is kóstolóközpontúak lesznek az előadások, a délután kezdődő Pezsgőünnep pedig további rendkívüli gasztronómiai és kulturális élményt kínál.


A harmadik Pezsgőkonferencia már a plenáris részében is izgalmas, kóstolókkal tarkított programot kínál majd. Három masterclass keretein belül mutatkozik be a Kreinbacher Birtok, a Kárásztelek Pezsgőpincészet és a Sauska Pincészet; az ő munkájukon és italaikon keresztül keresik a résztvevők a választ arra a kérdésre, hogy, hogy jelenleg hol jár hazánk a világ pezsgőelitjéhez képest.

Nagyon izgalmasnak tűnik a Champagne Charles Heidsieck szakértőjének Maxime Watelet-nek a reserve borokról szóló előadása, de kiemelt érdeklődéssel várhatjuk a klímaváltozásnak is köszönhetően a világ élvonalába törő Egyesült Királyságban, a Gusbourne Birtokon tevékenykedő Charlie Holland gondolatait.

Az ezt követő kerekasztal keretein belül a felkért szakemberek majd a fő témára reflektálnak, hogy az ő nemzetközi tapasztalataik szerint hol tartunk, milyen úton juthat el Magyarország is a legjobbak közé. Bár már a rendezvény napközbeni része is a kóstolást helyezi középpontba, a délután kezdődő Pezsgőünnep még ehhez képest is rendkívüli gasztronómiai és kulturális élményt kínál:

a vezetett champagne-kóstoló egyes tételeihez ugyanis a felkért séfek komponálják meg a menüt,

amelyhez élőzene és a csodás etyeki szőlősorok biztosítják a tökéletes hátteret. A minifesztivál keretein belül a szervezők elhozzák Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínál Litauszki Zsolt (kreatív séf, BDPST Group) és Fülöp Zoltán (séf, Rókusfalvy Fogadó) a naplementés, etyeki szőlős környezetben.

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája, részletes programja már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.