barna boros- és pezsgődugók
Fotó: Beazy / Unsplash

Íme a módszer a felrázott pezsgő biztonságos kibontására!

Csak egy kis előkészület, semmi speciális segédeszköz, és a durván felrázott pezsgőt is minden gond nélkül, biztonságosan ki tudod nyitni.



Az amerikai Madeline Puckette sommelier 2011-ben hozta létre a Wine Follyt. A weboldal hamar a borral ismerkedők kedvence lett: közérthetően magyaráz el mindent, ami borral kapcsolatos, legyen szó szőlőfajtákról, bor-étel párosításokról és egyéb hasznos tudnivalókról.

Legutóbbi Instagramra kitett videójában Madeline azt a gyakran előforduló esetet mutatja meg, amikor egy felrázódott pezsgő üvegjét kell kibontani. A pezsgődugó elképesztő sebességre fel tud gyorsulni, ezért komoly balesetet okozhat, ha elszabadul.

Mint a videóból látni fogod, ennek nem feltétlenül kell bekövetkeznie, ehhez pedig nincs szükséged másra, mint egy hűtőszekrényre, vagyis arra, hogy nagyon lehűtsd a pezsgőt. Alacsony hőmérsékleten a buborékok lelassulnak, onnantól kezdve kis túlzással nem tudod annyira felrázni, hogy baj legyen belőle. Ha nekünk nem hiszel, nézd meg a videót.

Ha ezt már elsajátítottad, jöhet a pezsgőbontás pohárral. IDE KATTINTVA megnézheted, hogy is kell ezt csinálni.