egy üveg pohárban, pillangóborsó tea

Tea kedvelőknek kötelező kipróbálni!

Fotó: Photoongraphy / Shutterstock

Nem kell kémikusnak lenned ahhoz, hogy ezt a teát rózsaszínre változtasd

A jól megszokott zöld és fekete tea mellé most megérkezett a magenta színű varázstea is. Hogy mi ez a különleges teafajta? A cikkből kiderül!Ha szereted a különleges teákat, akkor jó helyen jársz, ugyanis a következő nedű igazi különlegességnek számít. Ami pedig a legjobb, hogy simán elkészítheted otthon is.

Pillangóborsó tea

pillang\u00f3bors

Latinul, Clitoria ternatea.

Fotó: Piyawat Nandeenopparit / Shutterstock


Ezt a különleges mélykék színű teafajtát pillangóborsónak nevezik; Délkelet-Ázsiában már régóta fogyasztják, főleg gyógyító hatásai miatt. A citromfű teához hasonlóan a pillangóborsó kékes szirmai is nyugtatóan hatnak az idegrendszerre. Sőt, a tea gyakori fogyasztása megerősíti a bőrt, a hajat, késlelteti az őszülést és az öregedést is.

A teakeverékbe a kékes virágokon kívül még kerül goji bogyó, citromfű, gránátalma mag és zöld tea.

Érdekesség, hogy Kínában egyes szexuális megbetegedések enyhítésére is használják ezt a teát.

A pillangóborsó egyébként egy hüvelyes kúszónövény, amely trópusi és szubtrópusi területeken őshonos. Különleges színe miatt nemcsak teát készítenek belőle, hanem ételszínezékként is hasznosítják.

Így készítsük el otthon!

@tossed70

Reply to @sugarbuds1 like ✨magic✨ thanks for the comment ☺️ #butterflypeaflower #amazon #fyp #tea #amazonfinds

Csészénként nagyjából 6-10 virágot öntsünk le forró vízzel, majd hagyjuk állni 8 percig. Csak egy csepp citrom és a kék teából magenta színű lesz! Nem csodáról van szó, hanem csak a pH-szint megváltozásáról, de akkor is nagyon szép látványt nyújt. Édesítsd cukorral vagy mézzel.

Íze leginkább a fekete vagy zöld tea ízére fog emlékeztetni.

A pillangóborsó teából készíthetsz smoothie-t vagy akár koktélt is. De csavarhatsz egyet a dolgon és fogyaszthatod tejjel és jégkockákkal keverve.

Ha kedved kaptál ennek a teának az elkészítéshez, akkor készítsd elő a pénztárcádat, ugyanis a pillangóborsónak elég borsos ára van. Magyaroszágon 50 gramm nagyjából tízezer forintba kerül.