csarnok, sok ember, fa asztalok, szürke padló

Magyar stand a ProWeinon

Fotó: ProWein

A borvilág már a márciusi ProWeinra készül

A következő ProWein előkészületei már javában folynak. A világ legnagyobb bor- és szeszesital-vásárát legközelebb 2022. március 27-29. között rendezik meg Düsseldorfban, várhatóan szigorú óvintézkedések mellett.


A maszkot még minden bizonnyal hordanunk kell majd beltéren jövő márciusban is, és újdonság, hogy a látogatóknak előzetesen meg kell jelölniük, hogy melyik napon lépnek be a vásárközpontba. Ezt leszámítva azonban úgy tűnik, az érdeklődők jövő március 27-29. között végre ismét teljes valójában élvezhetik a világ elsőszámú szakmai kiállítását.

„Az elmúlt időszakban számos szakmai rendezvényt kellett eltolnunk vagy lemondanunk a világ minden pontján. Minden egyes vásár, amit most meghirdetünk a remény szikrája az ágazat számára" – foglalta össze Bastian Mingers a jelenlegi szituációt. A ProWein igazgatójának véleménye szerint az online kóstolók és borbemutatók nem pótolják a személyes találkozásokat, amelyeket a szakma már nagyon igényel. „A higiéniai előírásokat és a szigorú óvintézkedéseket betartva a legnagyobb fokú biztonságot garantáljuk a kiállítóknak és a látogatóknak" – folytatta gondolatait.

F\u00e9rfi \u00fcl a l\u00e9pcs\u0151n, sz\u00fcrke ruh\u00e1ban

Bastian Mingers

Fotó: ProWein

Nemcsak a düsseldorfi szakmai vásár előkészületei zajlanak, a ProWine-család többi rendezvényének előkészületei is elkezdődtek. Ázsiában a már megszokott helyszíneken kívül egy új ProWine vásár is debütál: november közepén Mumbaiban rendezik meg az első ProWine-t. Brazíliában pedig idén ősszel már másodszor kerül sorra a ProWine Sao Paolo.

A ProWine-család különböző rendezvényeit az alábbi helyszíneken és időpontokban rendezik:

  • ProWine HongKong 2021. szeptember 7-9.
  • ProWine Sao Paolo 2021. október 5-7.
  • ProWine Shanghai 2021. november 9-11.
  • ProWine Mumbai 2021. november 17-18.
  • ProWine Singapur 2022. május 10-13.