Sárga és piros zászlók magas szürke épületek előtt

Újra személyesen

Fotó: ProWein

Hátszél a ProWein 2022 szakvásárnak

A jogszabályok már lehetővé teszik a jelenléti szakvásárokat Düsseldorfban. A beoltottak, a felgyógyultak vagy a frissen teszteltek léphetnek be a vásárközpontba. Közben elkészült a csarnokbeosztás is.


Ígéretes előjelekkel várjuk a ProWein 2022-t, a borok és szeszes italok világviszonylatban is legfontosabb és legnagyobb szakvásárát. A kilátások minden tekintetben kedvezőek. A felkészülés gőzerővel zajlik, a piaci szereplők már nagyon várják a 2022. március 27-29. között rendezendő, a két év után első személyes részvétellel zajló szakvásárt. Egy új, 2021. augusztusi jogszabály megteremti a jogi feltételeket ahhoz, hogy a kiállítók és szakmai látogatók számára egyaránt sikeres szakvásárt rendezzenek.

„Az elmúlt hónapokban a ProWein előkészületeit – például a kiállítók elhelyezésének tervezését, a kóstoltatási lehetőségek kialakítását, a folyosók szélességének meghatározását – a COVID elleni küzdelem szabályai határozták meg" – fejtette ki Michael Degen, a Messe Düsseldorf kereskedelmi igazgatója. „Az új jogszabályi környezetben már az ágazati szereplők igényei szerint kezdhetjük a konkrét tervezést és szervezést."

Három csarnokkal bővül a ProWein

Sz\u00ednes \u00e1br\u00e1k, sz\u00fcrke h\u00e1tt\u00e9r

Szellősebb látogatótér


Mit jelent mindez a kiállítóknak és a szakmai látogatóknak? 2022-ben három további csarnokkal most már 13 vásárcsarnokra bővül a ProWein. Ennek köszönhetően a kiállítói standok közötti folyosók négy-hat méteresek lesznek, így a 1,5 méteres távolságtartást előíró szabályt be tudják tartani a látogatók.

„Nehogy bárki is félreértse: nem lesz nagyobb a bérbe adott kiállítási terület – csupán hárommal több vásárcsarnokot bocsátunk rendelkezésre. Végeredményben ugyanarról van szó, mint amikor a szőlőhegyen megnöveljük a sorok közötti távolságot, hogy jobb legyen a tőkék szellőzése"

– magyarázta Michael Degen. „Ezzel tudjuk biztosítani a szükséges egyensúlyt a világjárvánnyal indokolt távolságtartás és a kellő látogatói létszám között – pontosan ez, a nagy számú látogató alapozza meg a szakvásár sikerét."

A ProWein csarnokbeosztása 2022-ben

A nemrégiben hatályba lépett rendelet alapján egyszerűen, bürokratikus nehézségek nélkül lehet kóstoltatásokat rendezni, nem szükséges minden kiállítói standon regisztrálni. A megoldás lényege: a központi regisztrációval és a belépési szabályok betartásával (beoltottak, felgyógyultak és a frissen teszteltek léphetnek be a vásárközpontba) biztosítani lehet a ProWein 2022 szakvásár zökkenőmentes lebonyolítását.

ProWine-vásárok világszerte

Nemcsak a düsseldorfi szakmai vásár előkészületei zajlanak már, hanem a ProWine-család többi rendezvényének előkészületei is elkezdődtek. Ázsiában a már megszokott helyszíneken kívül egy új ProWine vásár is debütál: november közepén Mumbaiban rendezik meg az első ProWine-t. Brazíliában pedig idén ősszel már másodszor kerül sorra a ProWine Sao Paolo.

A ProWine-család különböző rendezvényeit az alábbi helyszíneken és időpontokban rendezik:

  • ProWine HongKong 2021. szeptember 7-9.
  • ProWine Sao Paolo 2021. október 5-7.
  • ProWine Shanghai 2021. november 9-11.
  • ProWine Mumbai 2021. november 17-18.
  • ProWine Singapur 2022. május 10-13.