rose boros poharak egymás melett

Kalandvágyó borkedvelőknek: hódít a chilis rozé

Amerikából indult a kezdeményezés, a recept bizonyosan meglepi a borok kedvelőit.


Már mi is beszámoltunk korábban különleges koktélokról, például a kávés eszpresszó mennyországról, vagy az elsőre furcsán csengő, de annál finomabb ananászleves borkoktélról. A most következő ínyencség még ezeknél is vadabbul hangzik.

Ez is érdekelhet: Bor és humusz: így párosítsd a borokat a közel-keleti ételekkel

k\u00e9t poh\u00e1r roz\u00e9 bor

Fotó: Vincenzo Landino / Unsplash


A chilis rozé (igen, jól olvastad) gondolata az amerikai Allyssa Marshall fejében született meg, akinek majdnem 400 ezer követője van a TikTok-on. Allyssa Marshall még áprilisban tartott egy élő közvetítést a platformon, amikor egyik követője azt kérte tőle, hogy a kezében lévő rozés pohárba dobjon bele egy pár jalapeño szeletet. A nő nem habozott, valóban "megfűszerezte" a bort - meséli a történetet a lifehacker cikke.

Így született meg a chilis rozé.
boros\u00fcvegek polcokon

Fotó: Benjamin DeYoung / Unsplash


Ezt a fura "koktélt" nyilvánvalóan nem a legjobb borral kell kipróbálni, hanem egy kedvezőbb áru és könnyen pótolható tétellel (legalábbis elsőre mindenképpen). A lifehacker írója szerencsére helyettünk is letesztelte ezt az új boros őrületet.

z\u00f6ld jalapeno paprika

Fotó: Hari Krishnan / Unsplash


A nem mindennapi kísérlethez a cikk írója beszerzett egy 9 dolláros (nagyjából 3700 forintos) édes rozé bort és egy serrano paprikát (Mexikó legnépszerűbb csípős paprikája). A chili paprikát először vékony szeletekre vágta, majd nyolc apró karikát tett belőle egy pohárba.

@allyssainthekitchen

Have you ever tried a jalapeño slice in your rosé?

♬ Strange Habits - || K R I S T E N 🥀


A borospoharat ezután felöntötte borral és hagyta, hogy pár percig ismerkedjenek egymással az "összetevők". Ezután belekortyolt.

Láss csodált, a hölgy állítása szerint erősen közepes rozé új életre kelt a pohárban.
@suziebonaldi Trying Jalapeño rosé 🌶 because @Allyssa in the Kitchen ♬ original sound - Suzie 💖A bor egy kissé fűszeressé, borsossá vált tőle, ami a (vörös)borok világában egy gyakori és sokak körében kedvelt karakter. Sőt, a chilinek még a bor édességét is sikerült megzaboláznia. A fenti videók és a teszt alapján tehát úgy tűnik, nem jár rosszul az, aki kipróbálja ezt a különlegességet.