emberek ülnek asztaloknál egy teremben
Fotó: Semmelweis Egyetem

A budapesti orvosi egyetemen rendezik a világ egyik legkülönlegesebb borkóstolóját

A Semmelweis Egyetem immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg országos borversenyét, kiemelten támogatva a tehetséges, minőség iránt elkötelezett magyar borászokat, pincéket.


A több mint egy évtizedes tapasztalat azt mondatja, hogy egyértelmű igény mutatkozik a borászatok részéről, hogy nevezzenek a több mint negyed évszázados egyetem saját borversenyére. Az elmúlt években szépen kúsztak fel a mintaszámok, ma már több mint 200 bor sem meglepő a nevezési listán.

Amellett, hogy ez egy bemutatkozási lehetőség és verseny is egyben, a fő kérdés, hogyan is tudja támogatni az egyetem a borászokat?A kategóriák győzteseitől egy éven át vásárol az egyetem borokat, kiemelt hazai és nemzetközi rendezvényeire, partnerei megajándékozására.

Borospoharak asztalon, mellett\u00fck felirat

Fotó: Semmelweis Egyetem

A verseny egyik izgalmas sajátsága, hogy a zsűri elnök szakértők mellett borhoz értő orvosok, professzorok ülnek egy asztalhoz, ezzel egy igen széles kóstolói befogadó réteget biztosítva az igényes és szakszerű kiválasztáshoz.A kétkedőknek csak annyit, hogy szinte minden évben tökéletesen megegyezett a nemzetközi szaktekintélyek és az orvos-zsűri által kiválasztott borok listája.

A borverseny kategóriái, versenyszabályzata és nevezési felhívása is az egyetem honlapjáról tölthető le.