Romos épület, előtte szőlőtőkék, felette kék ég

Vulkanikus borok rajongóinak ünnepe

Hamarosan mindent megtudhatsz az egyik legkülönlegesebb szőlőfajtáról

Október 16-án már 6. alkalommal rendezik meg a somlói Tornai Pincészetben a juhfark reprezentatív bemutatóját, a Somlói Juhfark Ünnepet. A rendezvényen 17 pincészet 28 borát kóstolhatja a közönség, személyesen a borászok bemutatásában.


A Somló egész világon egyedülálló, vulkanikus terroirját a juhfark jeleníti meg legtökéletesebben. A résztvevő borászok most is többkörös előkóstolón választották ki azokat a borokat, amelyek legszebben mutatják meg ezt az egyedien ásványos ízvilágot, és így méltóak a közös bemutatkozásra, összesen 28 tételt. A juhfark ráadásul minden borstílusban magas minőségű borokat produkál, így különösen változatos kínálat kóstolható az rendezvényen.

A programban a sétálókóstoló mellett buszos dűlőtúra, fajta-összehasonlító és gasztro workshop, valamint pincetúra is szerepel.

Az esemény évről évre több látogatót vonz, tavaly rekordszámú vendég élvezte a kitűnő borokat és a gyönyörű őszi napsütést a Tornai Pincészet borteraszán és rendezvénytermében. A szervezők idén is nagy érdeklődésre számítanak, ezért érdemes elővételben, online megvásárolni a belépőket.

Program
Sétálókóstoló (13:00-20:00) 17 pince 28 Juhfarkjával
Workshopok
Nr1. Utazás a Somló körül (14:00) Buszos dűlőtúra a hegyen. Az úton érintett pincészetek legkedvesebb borai is megkóstolhatók.
Nr2. A Juhfark arcai (15:00) Tornai vertikális Juhfark-kóstoló nemzetközi díjnyertes borokkal.
Nr3. Vonzások és taszítások (18:00)
A sajtok világa és a Juhfark. Interaktív gasztro-kóstoló Mészáros Gabriella (WSET) vezetésével.
Vezetett múzeum- és pincetúra (14:00, 17:30)

Budapest transzfer
A Juhfark ünnepre különjáratú busz indul Budapestről.
Busz indulása: 2021. október 16. 10 óra, Budapest, BAH csomópont benzinkút
Busz visszaindulása: 2021. október 16. 20 óra, Tornai Pincészet
Jegyár oda-vissza 4900 Ft