autók állnak az úton nappali fényben

Már útiköltséggel együtt is jobban megéri átjárni ezért az élelmiszerért Szlovákiába

Az egész térségben nálunk drágult a legjobban ez az élelmiszer, miközben északi szomszédunknál gyakorlatilag stabil az ára.


Az mfor.hu végzett minapi cikkében összehasonlítást népszerű termékek árával kapcsolatban. Ezúttal olyan élvezetei cikkekkel foglalkoztak, mint a cigaretta, a bor és a sör.

Olvasd el ezt is!

Mint írják, az Eurostat adatai alapján idén májusban 7,3 százalékkal fizettünk többet a borért, mint egy évvel ezelőtt. A régióban a legnagyobb drágulás a boroknál Romániában következett be, ott 8,1 százalékkal kerül többe az ital. A legjobb a helyzet ezzel szemben Csehországban, ott „csak” 2,1 százalékkal drágultak a borok egy év alatt.

s\u00f6rcsap, alatta egy talpas poh\u00e1r, benne s\u00f6r beer dispensers

Fotó: Fábio Alves / Unsplash


Sördrágulásban sajnos Magyarország a régió éllovasa, 8,2 százalékkal kerül többe ez az ital, mint 12 hónappal ezelőtt. Szerencsére nem kell messzire menniük a sörivást olcsón megúszni szándékozó Magyaroknak: szomszédunkban, Szlovákiában a legstabilabbak a sörárak, ott mindössze 2,1 százalékos árnövekedést történt tavaly május óta.

A szlovákiai sörtúrák eddig is népszerűek voltak a magyar sörivók körében, ez a fejlemény lehet, hogy újabb lökést ad a turizmus eme formájának. Mi minden esetre áraktól függetlenül mindenkit arra biztatunk, kóstolja a szlovák söröket is, mert nagyon jók!