
Egy új borral tisztelegnek az elhunyt tulajdonos emléke előtt
Áprilistól bővül a St. Andrea Restaurant: a Michelin Guide által is ajánlott fine dining étterem tavasztól a Boldogságos bárban is várja vendégeit. Az étteremtérből kialakított új lounge-részben kényelmes fotelek, smaragdzöld kanapék és lágy színben játszó, elegáns tapéta kaptak helyet, a Boldogságos bár a St. Andreában megszokott szeretetteljes, lezser és elegáns, otthonos hangulattal várja vendégeit.
Olvasd el ezt is! Vince Díj: Bock Józsefé az életműdíj, és az is kiderült, mi a magyarok kedvenc bora
„A Boldogságos bár számomra az önmagunkra szánt időt jelképezi. Megérkezni, kényelmesen leülni, kötöttségek nélküli, elegáns közegben jól érezni magunkat manapság egyfajta luxus. Én az élet értelmét mindig a beszélgetésekben látom, abban a magunk számára megnyert időben, amikor tudunk a hétköznapokban is örülni, kikapcsolódni, itallal és étellel kényeztetni magunkat, miközben egymásra figyelünk – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető. A Boldogságos bárral mi lehetőséget szeretnénk teremteni a beszélgetésre, közös időre és ami a legfontosabb: a barátságra.”
Fotó: St. Andrea
A bár megnyitója volt az ünnepi alkalom a St. Andrea Borászat új tételének, a tavaly elhunyt tulajdonos, Kovács Attila építész emlékére megalkotott Filia Egri Cuvée Superior 2019-nek budapesti bemutatkozására. A megnyitón Dr. Lőrincz György borász elmondta: a hiányra, amelyet Attila elvesztése jelentett, a St. Andrea Borászat a saját „eszközeivel” kereste a választ, így született meg a baráti szeretet bora, a Filia.
A Filia két különleges szőlőfajta, a Pinot noir és a Kékfrankos házasításából, érzékeny találkozásban született Egerszalókon.
A Borászat által megálmodott, gyönyörű palackon kirajzolódik az egri görögkatolikus pap, Balázs atya köpenyének mintázata, a kereszt és a csillagok, a végtelen, Kovács Attila tiszta, grandiózus vízióinak kékje, a baráti szeretet kékje, a mennyország reménysége.
Fotó: St. Andrea
A bárban az eddiginél is fontosabb szerepet kap majd az italkínálat, amelyet a St. Andrea Borászat legszebb palackjai mellett a nemzetközi borvilág válogatott tételei jelentenek. A Boldogságos bárban kiteljesedhet Sztarovics Gabriel sommelier munkája, aki a borok mellett szakértelemmel és szenvedéllyel válogatja a világ legizgalmasabb, kóstolásra érdemes párlatait.
A Boldogságos bár az étterem nyitva tartásával azonos időben, a hétköznapokon várja vendégeit – a St. Andrea család szeretetével, pezsgéssel, áldással, csak egy szóval, igazán.