bort töltenek egy lány poharába
Fotó: St. Andrea

Egy új borral tisztelegnek az elhunyt tulajdonos emléke előtt

Áprilistól bővül a St. Andrea Restaurant: a Michelin Guide által is ajánlott fine dining étterem tavasztól a Boldogságos bárban is várja vendégeit.

Áprilistól bővül a St. Andrea Restaurant: a Michelin Guide által is ajánlott fine dining étterem tavasztól a Boldogságos bárban is várja vendégeit. Az étteremtérből kialakított új lounge-részben kényelmes fotelek, smaragdzöld kanapék és lágy színben játszó, elegáns tapéta kaptak helyet, a Boldogságos bár a St. Andreában megszokott szeretetteljes, lezser és elegáns, otthonos hangulattal várja vendégeit.

„A Boldogságos bár számomra az önmagunkra szánt időt jelképezi. Megérkezni, kényelmesen leülni, kötöttségek nélküli, elegáns közegben jól érezni magunkat manapság egyfajta luxus. Én az élet értelmét mindig a beszélgetésekben látom, abban a magunk számára megnyert időben, amikor tudunk a hétköznapokban is örülni, kikapcsolódni, itallal és étellel kényeztetni magunkat, miközben egymásra figyelünk – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető. A Boldogságos bárral mi lehetőséget szeretnénk teremteni a beszélgetésre, közös időre és ami a legfontosabb: a barátságra.”

k\u00e9k fotelek \u00e9s asztalok egy helyis\u00e9gben

Fotó: St. Andrea

A bár megnyitója volt az ünnepi alkalom a St. Andrea Borászat új tételének, a tavaly elhunyt tulajdonos, Kovács Attila építész emlékére megalkotott Filia Egri Cuvée Superior 2019-nek budapesti bemutatkozására. A megnyitón Dr. Lőrincz György borász elmondta: a hiányra, amelyet Attila elvesztése jelentett, a St. Andrea Borászat a saját „eszközeivel” kereste a választ, így született meg a baráti szeretet bora, a Filia.

A Filia két különleges szőlőfajta, a Pinot noir és a Kékfrankos házasításából, érzékeny találkozásban született Egerszalókon.

A Borászat által megálmodott, gyönyörű palackon kirajzolódik az egri görögkatolikus pap, Balázs atya köpenyének mintázata, a kereszt és a csillagok, a végtelen, Kovács Attila tiszta, grandiózus vízióinak kékje, a baráti szeretet kékje, a mennyország reménysége.

Szem\u00fcveges f\u00e9rfi fekete borospalackot tart a kez\u00e9ben

Fotó: St. Andrea


A bárban az eddiginél is fontosabb szerepet kap majd az italkínálat, amelyet a St. Andrea Borászat legszebb palackjai mellett a nemzetközi borvilág válogatott tételei jelentenek. A Boldogságos bárban kiteljesedhet Sztarovics Gabriel sommelier munkája, aki a borok mellett szakértelemmel és szenvedéllyel válogatja a világ legizgalmasabb, kóstolásra érdemes párlatait.

A Boldogságos bár az étterem nyitva tartásával azonos időben, a hétköznapokon várja vendégeit – a St. Andrea család szeretetével, pezsgéssel, áldással, csak egy szóval, igazán.