Starbucks kávézó

A Starbucks jövőre megszünteti a legjobban fogyó termékét

A Starbucks híresen sokat változtatja az itallapját, hamarosan pedig belenyúl a felszolgálás módjába is, amin viszont eddig nem sokat változtatott.


Egy minapi hír szerint a kávéházlánc azt tervezi, megadja a lehetőséget a vásárlóinak, hogy lemondjanak az ikonikus meleg italos papírpoharakról, illetve a hideg italos átlátszó műanyag poharakról – ez értelemszerűen kevesebb hulladékot jelent a vállalat és a vásárlók számára, nem beszélve a környezetről.

Ez is érdekelhet: 6 kávés trend, amire jobb, ha felkészülsz, különben meglepetés érhet

A poharaink mindenütt jelen vannak, ugyan szeretjük őket, de mégiscsak szimbólumai az eldobható társadalomnak is

– mondta Michael Kobori, a Starbucks fenntarthatósági vezetője a CNN Business cikkében, amit a The Kitchn szemlézett.

Bár a Starbucks logójával díszített poharak jól mutatnak (a közösségi médiában is) a fogyasztók kezében, utána az összes mégis egy helyre kerül: a szeméttelepre. Kobori szerint ezért is van szükség a poharak megszüntetésére, amit a probléma „Szent Gráljának" nevezett.

És hogy mi lenne az alternatíva? A cél, hogy 2025-re minden Starbucks-vásárló vagy a saját bögréjét használja, vagy a cég újrahasználható to-go bögréjét, amihez letétet kell majd fizetni, hasonlóan a repoharakhoz.

A vállalat a jövő év végére már szeretné elérni, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában minden Starbucksban használhassák saját bögréjüket a vásárlók, még akkor is, ha előre rendelnek vagy a drive-thru-t használják.