
Soha, de tényleg soha ne fagyaszd le a szénsavas italokat! Mutatjuk, miért
Jó ötletnek tűnhet a szénsavas italt bedobni a fagyasztóba, hogy gyorsan lehűljön, ám ha bent felejted, akkor ne számíts semmi jóra...
Biztos veled is sokszor előfordul, hogy csupán egy jéghideg italra vágysz szomjoltóként. Ha azonnal szeretnéd kortyolni kedvenc szénsavas italodat, akkor nyilván nagy a kísértés, hogy a hűtés felgyorsítása érdekében bedobd a fagyasztóba. Nincs is semmi baj, ha csak pár percre dobod be, hosszabb időre ott felejteni viszont nagyon nem jó ötlet, sőt igazi káoszhoz vezethet, ha az üveg szétrobban a fagyasztóban.
Ez is érdekelhet: Nagyon nem szabad a csokoládét hűtőben tárolni!
Fotó: Anelo / Shutterstock
Míg a legtöbb folyadék összehúzódik, amikor megfagy, addig a víz kitágul, és több helyet foglal el. Ez már eleve megrepesztheti a palackot, a szénsav miatt az üvegben uralkodó nagyobb nyomás pedig csak tetézi a bajokat. A végeredmény egy kisebb robbanás és egy ragacsos, szirupos jégben úszó hűtő lesz..
Ha olyan szerencsés vagy, hogy néhány óra elteltével mégis épségben veszed ki az üdítőt a fagyasztóból, akkor feltétlenül tedd be a hűtőszekrénybe, hogy ott lassan felengedhessen.
- Egy whisky több arca: Ballantines koktélok - Vince ›
- Mi az a food design? Merkl Márta kutató elmagyarázta nekünk - Vince ›
- Íme a 3 legjobb magyar buborékos bor - válassz közülük egyet! ›
- 6 kávés újdonság, amire jobb, ha felkészülsz - Vince ›
- 7 ital, amiről nem gondolnád, hogy szívbetegséget okozhat - Vince ›
- Súlyosan káros hatásai lehetnek a cukros üdítőknek - állítja egy új tanulmány - Vince ›