fehér tányéron fehér csésze, benne barna kávé
Fotó: Jason Wong / Unsplash

Menj, amíg nem késő: ektóber 15-én végleg bezár a híres magyar kávézó

Fiatalok kedvenc helyévé vált az évek során, számos koncertnek, kiállításnak is otthont adott.Az évek során szentendre kultikus helyévé vált a Folt Kávézó, ami eredetileg, ahogy neve is mutatja, kávézóként üzemelt, idővel azonban teaházzá, kultúrkocsmává, kiállítások, koncertek otthonává bővült. A helyi fiatalok kedvenc helye volt, a de Budapest közelsége miatt a fővárosból is sokan látogatták. Ennek szakad most vége, a szeptember 19-én ugyanis bejelentették, bezár a hely. Íme a Facebook-posztjuk a hírről:

Sajnos be kell jelentenünk, hogy a Folt Kávézó Október 15-én tart nyitva utoljára, utána a nagy zöld kapu véglegesen bezárul.

Addig is várunk mindenkit még egy utolsó, vagy akár több alkalommal is. Gyertek AMíG LEHET!

Készülünk ZÁRÓ BULIVAL, arra is gyertek, és még utoljára mulassunk egy hatalmasat.

(részletek hamarosan)

Folt kávézó on Instagram: "Most a Folt!"


Nagyon köszönjük, hogy ennyi éven át ilyen sokan jártatok hozzánk, köszönjük a sok emléket, amit kaptunk tőletek, és bízunk benne, hogy nektek is sok maradandó élményt tudtunk adni.

Köszönjük a sok segítséget, amit kaptunk tőletek, hogy még jobb hely tudjon lenni a Folt.

Köszönjük, hogy ennyi programnak, koncertnek, kiállításnak helyet tudtunk adni, és sikerült megvalósítani. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a Foltban Szentendre, illetve TI a szentendreiek helyet, lehetőséget tudjatok kapni, és ezáltal legyen egy lélegző, pulzáló közösség.

A Folt TI vagytok, és bízunk benne, hogy amíg TI vagytok, addig a Folt is.

Folt kávézó on Instagram: "Próbáljátok ki a koktél pultunkat, ahol akár gintonikok hatalmas felhozatalát is kipróbálhatjátok!"

Miért zárunk be?

Az elmúlt hónapokban sem volt könnyű vinni a helyet, de az előző két hónap, illetve ami még vár ránk nem azt képet festi elénk, ami alapján azt látnánk, hogy fenn tudjuk tartani a kávézót a jelenlegi, általunk képviselt formájában. Más szemlélet szerint pedig MI nem tudjuk vinni a helyet.

Annak örülnénk a legjobban, ha lenne, aki átvenné, lenne új gazdája a Foltnak, és tovább tudná üzemeltetni, mert még mindig hiánypótló hely Szentendrén, és jó volna, ha lenne hova járni a jövőben is. Jöttek már érdeklődések, de megállapodás még nem született senkivel, itt is jeleznénk, hogy várjuk a jelentkezőket, bízunk benne, hogy van valakinek egy jó gondolata, amivel tovább tudná vinni a Folt kultúráját.

Üdv, a Folt csapata