egy barna hajú nő bögrét tart a kezében

Napi 2 pohár ebből az italból és nincs többé hasi zsír, magas vérnyomás, magas koleszterin

Szerencsére egy teljesen hétköznapi italról van szó, így te is könnyedén beépítheted az étrendedbe.Arról már mi is beszámoltunk korábban, hogy a D-vitamint tartalmazó tej fogyasztása megduplázhatja a fogyást, ám egy friss kutatás most azt is megállapította, naponta mennyit kell belőle meginni, hogy valóban segítsen a súlyvesztésben.

Fotó: Michele Blackwell / Unsplash


Az emberek körülbelül 50 százaléka D-vitamin-hiányban, az elhízottak körülbelül 50 százaléka kalciumhiányban szenved. Ez többek között azért rossz, mert az alacsony kalciumszint arra késztetheti az agyat, hogy növelje a táplálékfelvételt - írja a spring oldala.

fekete sz\u00edn\u0171 teh\u00e9n \u00e9s f\u0171

Fotó: Angelina Litvin / Unsplash


A tej védelmet nyújt a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulin rezisztencia ellen is. Utóbbi ellen érdemes hatékonyan védekezni, ugyanis a betegség elősegíti a hasi zsír képződését, a magas vérnyomás kialakulását és a magas koleszterinszintet.

gumicsizm\u00e1s gyerekek

Fotó: Ben Wicks / Unsplash


A korábban említett kutatásban 353 gyerek vett részt, akiknek a táplálkozását a kutatók két éven keresztül nyomon követték. Ez idő alatt felmérték a fiatalok tejbevitelét, valamint a vércukorszintjüket is.

egy fekete haj\u00fa n\u0151 \u00e9s laptop

Fotó: Jason Goodman / Unsplash


Az eredmények azt mutatták, azoknál az elhízott gyerekeknél, akik legalább napi két pohár tejet megittak, javult a szervezet cukorkezelése, ami azért fontos, mert így megelőzhetővé válik a fent említett inzulin rezisztencia.

Sőt, a tej elfogyasztása csökkentette az inzulinszintet is (az inzulin az a hormon, ami segít stabilizálni a vércukorszintet). Ez különösen jó hírnek számít, ugyanis az inzulin magas szintje a 2-es típusú cukorbetegséghez vezet.