nő issza a kávét közeli felvételen
Fotó: tativophotos / Shutterstock

Így készíthetsz otthon pillanatok alatt tökéletes tejhabot a kávédra

Korábban csak a kávézókban tudtak tökéletes tejhabot készíteni. Ennek vége!


A cappuccino sok kávérajongó kedvence, a baj csak az, hogy az élvezetekért a többségnek kávézókba kell zarándokolnia. A tökéletes tejhab elkészítése ugyanis komoly munka (mások szerint egyenesen művészet), általában képzett baristák tudják csak.

Örömhír, hogy egyre több cég szeretné az átlagembereket is felruházni ezzel a képességgel. A rossz hír: az otthoni tejhabosításnak ára van, nem is csekély. Az osztrák Falstaff mini-tesztjében annak járt utána, megérik-e a pénzüket a házi tejhabosító készülékek. Arra is választ kerestek, a növényi alapú tejekkel hogyan birkóznak meg a gépek

Bialetti Cappuccinatore (ár: 19 000 Ft)


A többségében rozsdamentes acélból készített Capuccinatore az egyik legjobban szerepelt készülék volt a teszten – írja a Falstaff. Annál is inkább, mert működtetéséhez áramra sincs szükség, kézzel kell habosítani, majd tűzhelyen melegíteni. Egyszerre 330 ml tej befogadására képes, betehető mosogatógépbe és indukciós főzőlapon is használható. Jól vizsgázott tehéntejjel és zabtejjel is.

Illy Milk Frother (ár: 32 000 Ft)


Egy kategóriával drágább, cserébe szintén szép habot készít, ráadásul 3 különböző funkcióval rendelkezik. Tud készíteni klasszikus meleg tejhabot capuccinohoz és latte macchiatohoz, forró csokit és hideg tejhabot is. A klasszikus tejhabot kicsit keményebbre készíti a tökéletesnél. A készülék űrtartalma 250 ml.

Nespresso Barista (ár: 75 000 Ft)


Nem olcsó, viszont itt már egy igen komoly gépről van szó 20 különböző tejhab-funkcióval és érintő képernyővel. A készüléket egy applikáció letöltése után akár telefonról is vezérelheted. A készülék üresen 2 kilót nyom, nyaralásra aligha fogod magaddal vinni, miközben egyébként mindössze 250 ml tej fér bele egyszerre.

Smeg 50’s (ár: 68 000 Ft)Az 50-es évek hangulatát idéző hűtőiről ismert olasz Smeg tejhabosítót is készít retro/vintage dizájnnal. Szerencsére nemcsak a külcsínben erősek, a kiválasztható többféle tejhab is mind remekmű. A tesztelt készülékek közül ennek a legnagyobb a befogadóképessége, egészen pontosan 600 ml.