egy nő ül a bárpultnál

A COVID hatalmas divatot csinált egy italból

A COVID miatti lezárások nyomán egy év alatt 36 százalékkal nőtt az egyik párlat fogyasztása a világ egyik legfontosabb kereskedelmi központjában.Év elején sorban érkeznek a 2021-es évre vonatkozó statisztikák, amelyek közül figyelemre méltó az Egyesült Királyság párlatfogyasztási szokásait vizsgáló. Annál is inkább, mert a bor mellett a szigetország és azon belül London a világ párlatkereskedelmének is az egyik központja, az ottani trendek előbb-utóbb begyűrűznek.

Ugyan a vodka, a rum és a gin megőrizte vezető pozícióját a szigetországban, a járvány miatt otthoni fogyasztásra rákényszerült lakosság körében a tequila vált az új trenddé: az eladási mutatók szerint 36%-kal emelkedett a népszerű mexikói eredetű párlat iránti kereslet.

m\u0171anyag poh\u00e1rban \u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 folyad\u00e9k, egy kis citromszelet \u00e9s k\u00e9t mexik\u00f3i leg\u00f3figura

Mindenki tequilára szomjazik

Fotó: Artur Tumasjan / Unsplash


A statisztikákat közlő Decanter érdekességként megjegyzi, hogy miközben Angliában a zoomkorszak otthoni koktélkészítési előadás-sorozata fénykorát élte a tavalyi évben, addig a fogyasztók sokszor inkább csak tisztán fogyasztották a tequilát.