arany serleg fekete talppal

96 pontot kapott a 100-ból egy egri bor a világ egyik legrangosabb borversenyén

Francia szőlőfajtákkal jutott csúcsra az egri pincészet.


A Decanter World Wine Awards (DWWA) a világ legnagyobb és legelismertebb, páratlan globális érdeklődés által kísért borversenye. Ezért különösen figyelemre méltó eredmény, hogy 2022-ben, a Thummerer Pincészet Egri Vili Papa Cuvée Superior 2018 lett az egyetlen aranyérmes vörösbor a Magyarországról nevezett vörös tételek közül. A pincészet presztízs bora ezzel a legsikeresebb hazai vörösbor lett a verseny erős mezőnyében.

Thummerer Vilmos szellemisége, mindig is egyet jelentett az útkereséssel és a legmagasabb minőségre való törekvéssel. Ez a hozzáállása maradt örökül ránk, utódokra, s ez vezérli munkánk minden egyes lépését. Ezért is értékes számunkra ez az eredmény” – nyilatkozta Pulay Polett, Thummerer Vilmos unokája, a pincészet gazdasági vezetője.

A Vili Papa bordói stílusú házasítás cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot szőlőfajtákból. Intenzív bíborvörös megjelenés. Illatában fekete bogyós gyümölcsök, csokoládé és felsejlő hordó fűszerek randevúznak. Kóstolva száraz, gömbölyű savérzet, gazdagon jelentkező bársonyos tannin, finoman melegítő alkohol, fekete bogyósokat idéző ízaromák, és hosszú-hosszú utóíz jellemzi. Különösen jól társítható bélszín- és vadételekhez, valamint érlelt kemény sajtokhoz.