barna és fekete borospalackok barna háttér előtt
Fotó: Juliet Victor

97 pontot kapott egy tokaji nem aszú bor a világ egyik legrangosabb versenyén!

58 ország 18 ezer bora között kapott platina minősítést ezzel az eredménnyel a Decanter World Wine Awardson.


A 2021-es kóstolt borok rekordéve után idén is megdöntötték a rekordot, 54 ország 18 244 borát bírálták el. Két hét alatt csaknem 250 nemzetközi borszakértő, köztük 41 Masters of Wine és 13 Master Sommelier kapott 50 Best in Show-t, 165 platina-, 676 arany-, 5900 ezüst- és 8074 bronzérmet.

A Juliet Victor idén 5 tételre nevezett erre a rangos eseményre és minden tétel medállal tért haza.

2018-as Szamorodni 97 ponttal elért platina helyezésével ismét bizonyított, hogy a legjobbak között van nemcsak Tokaj-Hegyalján, de a világon mindenütt hiszen 2017-es tételével korábban már Magyarországon elsőként bekerült a „Best in Show” legelitebb táborába is.

Valamint tavaly első ízben mérettette meg a Decanter World Wine versenyen a borászat a csúcsborát a Juliet Victor Tokaji Aszút (2017), ami ugyancsak 97 ponttal és platinával díjaztak.

f\u00e9rfi \u00e1ll egy z\u00f6ld r\u00e9t el\u0151tt nappali f\u00e9nyn\u00e9l

Vince Zsolt, szőlész-borász

Fotó: Juliet Victor


Vincze Zsolt (szőlész, borász): „Ilyen elismeréskor mindig az a tanulási folyamat jut az eszembe, növény-és talajismeretről, a szőlőművelésről, amit születésem óta elsajátítottam, mondhatni beleszülettem és mind a mai napig együtt élek e tájjal és amit ad nekem.”

Váradi József (tulajdonos): „Büszke vagyok a teljes Juliet Victor csapatára, akik már konzekvensen, évek óta kimagasló teljesítményt érnek el. Ezek a magas szintű eredmények és elismerések megerősítik a bennem a már korábban megfogalmazott befektetői szándékot és elképzelést, hogy hazánk Tokaj-Hegyaljai-i borrégiójának borai képesek mind minőségben, mind egyedülálló ízvilágában a világ élvonalához tartozni. Szingapúrban is elkezdtük tevékenységünket, Juliet Victor Asia néven, így mára számos nagy neves étteremben, borklubokban ott vannak boraink. A világ nyitott ránk.”