átlátszó kancsók, bennük folyadék és zöldség
Fotó: Yomex Owo / Unsplash

Egy nap, egy recept: uborkás frissítő limonádé

4 perc alatt elkészíthető frissítő uborkás limonádé, ha valami izgalmasra vágysz.



Hozzávalók

  • 1 közepes kígyóuborka
  • 1 csokor friss menta
  • 1 db zöld citrom
  • 3 evőkanál méz
  • 7-8 dl ásványvíz

Így készül

  1. Mossuk meg és héjastól szeleteljük vékonyra az uborkát. Egy csokor mentát is mossunk jól át, majd tépkedjük kisebb darabokra a leveleit. A zöld citrom felét vágjuk vékony karikákra, a másik felét pedig facsarjuk ki.
  2. Tegyük mindezt egy üvegkancsóba és csorgassunk rá mézet, majd jól keverjük össze.
  3. Öntsük fel ásványvízzel, hagyjuk pihenni a hűtőben fél órát, s csak ezután "tálaljuk".
  4. Díszítsük ehető virágokkal a limonádénkat: kakukkfű, zsálya, bodza vagy árvácskavirág tökéletes lehet!