egy nő dollár banjegyeket tart a kezében

Így kereshetsz 60 ezer forintot 12 csésze kávézaccal!

Egy fantasztikus új találmánynak köszönhetően valódi kinccsé válik a kávézacc.


Kapszula néven új kollekciót mutatott be egy francia divattervező. Ennek a hírnek önmagában még nem lenne helye a vince.hu-n, ám Laure Babin, a Zéta divatmárka vezetője legújabb sorozatának sportcipőihez kávézaccot használ. A vegán bőr felsőrészhez kávézacc felhasználásával készített talp tartozik – összesen 12 „csészényi”. A cipőben 80 százalék feletti az újrahasznosított és fenntartható anyagok aránya.

A különleges modellt magát a borairól híres franciaországi Bordeaux-ban tervezték és a Portóban állítják elő. Egyelőre három különböző színváltozatban (Capucchino, Latte és Ristretto néven) érhető el, egy pár ára 155 euró, vagyis megközelítőleg 60 ezer forint. Ha hasonló tervezői adottságokkal és ambíciókkal vagy megáldva, javasoljuk, hogy kövesd a francia hölgy példáját. Bár még csak most kerülnek a cipők a piacra, így eladási számokról nem tudunk beszámolni, úgy sejtjük, nem lesz rossz üzlet.

Az ötlet egyébként nem teljesen új keletű: a Zéta 2020-as alapítása óta használja a borkészítés során visszamaradó törkölyt a kollekcióihoz, és kukorica is bukkant már fel a cipőjükben. Ha mégse éreznéd magadban az erőt, arra az esetre is van egy javaslatunk, mire használd otthon a kávéid után keletkező zaccot.