lány farmerban, fehér pólóban egy bevásárlókocsival

Nemcsak kávé van az üvegben

Photo by Napat Saeng on Unsplash

Vigyázat! Egyik kedvenc italodat hamisítják, de megúszható az átverés

Ha a cikkben megadott gyártási azonosítókóddal találkozol az üvegen, akkor hamisítvánnyal van dolgod, ne vedd meg!A Nestlé Deutschland figyelmeztetést adott ki, miután hamis Nescafé Goldokat találtak az országban. A probléma, hogy a hamisítvány megszólalásig hasonlít az eredeti üvegre – annak egy régebbi változatára (a lenti twitter-bejegyzésben ez utóbbi látható). És bár azt már hivatalosan nem gyártják évek óta, aki megszokta azt a dizájnt, tévedésből, figyelmetlenségből könnyen kosarába teheti a hamis példányt.

Érdemes emiatt fizetés előtt mindig elolvasni a 12 számjegyből álló úgynevezett EAN-kódot és az adott gyártmány sorozatszámát.

Amennyiben EAN 405500210900 és 60820814B1 9:15 kódokra bukkansz, akkor hamisítvánnyal van dolgod, ne vedd meg az adott terméket.

A hamis üvegekkel egyébként kisebb boltokban, illetve kirakodóvásárokon lehetett eddig főleg találkozni. Ezeknek a termékeknek nem kizárólag a minősége rosszabb, de fennáll a veszély, hogy apró műanyagszemcsék is kerültek a kávé közé.