szőke nő arany színű ruhában átlátszó borospoharat tart a kezében

Villány vagy Szekszárd?

Szekszád Villány ellen: ki nyerje a cabernet sauvignonok harcát?

Szavazz a Vince Díj cabernet sauvignon kategóriájának 3 végső jelöltje közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik bort és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

A cabernet sauvignon francia szőlőfajta, az úgynevezett bordói házasítások egyik alkotóeleme, Magyarországon pedig a második legnagyobb termőterülettel rendelkező szőlőfajta. Legtöbben Szekszárdon és Villányban foglalkoznak vele, a 3 végső jelölt is erről a borvidékről került ki.

Rajtad a sor, döntsd el, hogy Szekszárd vagy Villány nyerje meg a legjobb magyar cabernet sauvignonnak járó Vince Díjat! Ha voksolsz, bekerülsz a nyereményjátékba is, amelynek végén értékes ajándékok üthetik markodat.

Jelölt #1: Eszterbauer Borászat Tivald Cabernet Sauvignon 2017


Mély sötét színek jellemzik, illata visszafogott, de nagyon dús, tartalmas. Tele van szederrel és áfonyával, étcsokoládéval és egy kis konyakos meggyel. Szájban erőteljes, de nem bántó tanninok, bors és édes fűszerek jellemzik. Érthetően magas az alkohol, de a szerkezetet nem tudja megbillenteni, érett tartalmas, erőteljes anyaggal van dolgunk. A hordóhasználat nagyon szép. Lecsengése dús ízekkel, hosszan köszön el. Testes, nagy bor, tökéletes társ ünnepi alkalmakhoz!

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #2: Csányi Pincészet Kővilla Válogatás 2017


Villány déli lejtőjén szőlők ölelik körül a Kővillát, amely hosszú ideje tanúja a borvidék fontos eseményeinek – ez az épület ihlette a válogatást. Határozott egyéniségű, elegáns bor, melyet 22 hónapig 300 literes tölgyfahordókban érleltek. Illatában intenzíven fűszeres és vaníliás, zamatában érett feketeribizlis, áfonyás jegyek érezhetőek. Koncentrált és harmonikus bor, hosszú érlelési potenciállal.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #3: Vesztergombi Pince Szekszárdi Bodzás Cabernet sauvignon 2017


Cabernet sauvignon. Telepítés: 2014-ben, alig valamivel több, mint 1 hektáron. 4500 tőke/hektár termésmennyiség, középmagas kordonos művelés. Szüret október végén. Érlelés 300 és 500 literes tölgyfahordóban 24 hónapig, utána 6 hónap palackban.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl