botritisz cinerea a szőlőn, zöld elmosódott háttér előtt

Nemes alapanyag

Megválasztották Tokaj 3 legjobb nem aszú édes borát. Na de ki legyen a győztes?

Szavazz a Vince Díj késői szüretelésű édes borok/édes szamorodnik kategóriájának 3 döntőse közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik tételt és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

Tokajban van élet az aszún kívül is. Készülnek olyan természetes édes borok, amiknél a szüretelt szőlő nem tartalmaz a botritisz nemes penésszel borított szemeket, vagy ha igen, akkor a bor nem a speciális aszúkészítési eljárással készül (a szamorodni borok például ilyenek).

A stílus (pontosabban stílusok) 3 kiváló képviselője jutott a Vince Díj természetes édes borok (késői szüretelésű borok, szamorodnik) kategóriájának döntőjébe. A Te feladatod, hogy eldöntsd, melyikük legyen a végső győztes. Ha voksolsz, akkor ráadásul nyereménysorsoláson vehetsz részt, ahol értékes ajándékok találnak gazdára.

Jelölt #1: Balassa Pincészet Betsek Édes Szamorodni "Kvarc" 2017

s\u00e1rga palack, s\u00e1rga lez\u00e1r\u00f3, feh\u00e9r c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


Közepesen intenzív illat: lédús trópusi gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, mentol, gyógynövények, narancsolaj, narancshéj, liofilizált gyümölcsök, ásványok, bergamott, vanília, fahéj, pirított magvak, méz, virágpor. Krémesen puha textúra, komoly mélységek, gazdagság és elegancia.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #2: Mad Wine Sweet by Tokaj 2018

fekete palack, barna lez\u00e1r\u00f3, barna c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


Késői szüretelésű édes fehérbor. Novemberben szüretelt szőlőt, melyet már a feldolgozáskor házasítottak legnagyobb részt furmint, valamint sárgamuskotály és hárslevelű fajtákból. A cél egy friss, intenzív, gyümölcsös aromákkal teli, gazdag bort készítése volt. Gyümülcsökkel, könnyed desszertekkel kiválóan harmonizál.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #3: Dobogó Pincészet Mylitta 2017

s\u00e1rga palack, barna lez\u00e1r\u00f3, barna c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


Késői szüretelésű, már aszúsodott szőlőszemeket is gazdagon tartalmazó fürtökből készített, természetes cukortartalmú, édes fehérbor. Illata összetett, gyümölcsös, kóstolva telt, lendületes bornak hat, kifejezetten krémes. A bor neve is nagyon különleges eredetű. Ady Endre szerelmes verseit, a Mylitta-versciklusokat Zwack Mária ihlette, amelyekben a költő őt szólítja Mylittának, a babiloni-asszír szerelem istennőjének. Erre emlékezett Zwack Izabella, a Dobogó pincészet tulajdonosa, amikor borát elkeresztelte.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl