
Nemes alapanyag
Megválasztották Tokaj 3 legjobb nem aszú édes borát. Na de ki legyen a győztes?
Szavazz a Vince Díj késői szüretelésű édes borok/édes szamorodnik kategóriájának 3 döntőse közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik tételt és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.
A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.
Tokajban van élet az aszún kívül is. Készülnek olyan természetes édes borok, amiknél a szüretelt szőlő nem tartalmaz a botritisz nemes penésszel borított szemeket, vagy ha igen, akkor a bor nem a speciális aszúkészítési eljárással készül (a szamorodni borok például ilyenek).
A stílus (pontosabban stílusok) 3 kiváló képviselője jutott a Vince Díj természetes édes borok (késői szüretelésű borok, szamorodnik) kategóriájának döntőjébe. A Te feladatod, hogy eldöntsd, melyikük legyen a végső győztes. Ha voksolsz, akkor ráadásul nyereménysorsoláson vehetsz részt, ahol értékes ajándékok találnak gazdára.
Jelölt #1: Balassa Pincészet Betsek Édes Szamorodni "Kvarc" 2017
Közepesen intenzív illat: lédús trópusi gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, mentol, gyógynövények, narancsolaj, narancshéj, liofilizált gyümölcsök, ásványok, bergamott, vanília, fahéj, pirított magvak, méz, virágpor. Krémesen puha textúra, komoly mélységek, gazdagság és elegancia.
Jelölt #2: Mad Wine Sweet by Tokaj 2018
Késői szüretelésű édes fehérbor. Novemberben szüretelt szőlőt, melyet már a feldolgozáskor házasítottak legnagyobb részt furmint, valamint sárgamuskotály és hárslevelű fajtákból. A cél egy friss, intenzív, gyümölcsös aromákkal teli, gazdag bort készítése volt. Gyümülcsökkel, könnyed desszertekkel kiválóan harmonizál.
Jelölt #3: Dobogó Pincészet Mylitta 2017
Késői szüretelésű, már aszúsodott szőlőszemeket is gazdagon tartalmazó fürtökből készített, természetes cukortartalmú, édes fehérbor. Illata összetett, gyümölcsös, kóstolva telt, lendületes bornak hat, kifejezetten krémes. A bor neve is nagyon különleges eredetű. Ady Endre szerelmes verseit, a Mylitta-versciklusokat Zwack Mária ihlette, amelyekben a költő őt szólítja Mylittának, a babiloni-asszír szerelem istennőjének. Erre emlékezett Zwack Izabella, a Dobogó pincészet tulajdonosa, amikor borát elkeresztelte.
- Vince Díj: a legkülönlegesebb fehérborok csatáját te döntsd el! - Vince ›
- Vince Díj: szavazz Magyarország legjobb rajnai rizlingjére és nyerj ... ›
- Vince Díj: szavaz Magyarország kedvenc bikavér borára és nyerj ... ›
- Vince Díj: szavazz, melyik Magyarország legjobb kékfrankosa! - Vince ›
- Vince Díj: szavazz te is Magyarország kedvenc boraira és nyerj ... ›
- iPadet lehet nyerni egy tokaji meseíró-pályázaton - Vince ›
- iPadet lehet nyerni egy tokaji meseíró-pályázaton - Vince ›