kék bogyó zöld növényen

A gin lelke, a borókabogyó

A legjobb magyar gint keressük, segítesz?

A gin Magyarországon is egyre kedveltebb, már több főzde készít, a Vince Díjon pedig önálló kategóriát kapott az ital. Szavazz a 3 döntős gin közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik tételt és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

A gin az egész világon reneszánszát éli, Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, talán azért is, mert otthon is elkészíthető, ráadásul mindenki saját receptet is fejleszthet hozzá. Mindössze két szabályt kell betartani hozzá: semleges ízű alkohol az alap, borókabogyó a fő elem.

Természetesen az igazán felejthetetlen élményt nyújtó ginek az erre szakosodott lepárlókból érkeznek, szerencsére ilyenből is egyre több van Magyarországon. Az alábbiakban be is mutatjuk a felkért szakmai zsűri által kiválasztott 3 döntőst, akik közül a ti szavazatotok alapján kerül ki a végső győztes. Szavazz és nyerj!

Jelölt #1: MRS. MILLICENT Gin

r\u00f3zsasz\u00edn palack, arany lez\u00e1r\u00f3, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


A Mrs Millicent újhullámos gin, mely a boróka mellett számos gyümölcs és fűszer keveréke: kardamom, narancs, bergamott és pár titok illatát, ízét fedezhetjük fel benne. Karaktere friss és egyedi, komplexitása ellenére összetevői megtartják az egyensúlyt és kiegészítik egymást. Botanikai, citrusos jellege miatt önmagában is megállja a helyét, de koktélok izgalmas alkotóeleme is lehet. Természetesen a klasszikus gin & tonic kombinációban is táncol, csak érdemes arra figyelni, hogy a tonik ne legyen túl domináns. Hagyni kell a gint, hadd vezessen!

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #2: Seven Hills Tokaj

k\u00e9k palack, barna lez\u00e1r\u00f3, k\u00e9k c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


A Seven Hills Distillery egy kis kézműves gin és whisky lepárló Tokaj-Hegyalján, ahol csodálatos természeti környezetben készítjük nektek prémium kis szériás párlatainkat. Első kereskedelmi termékük a Tokaj GIN, amely 2020 végétől elérhető országszerte. Az ital egyesíti a borvidék hagyományait és különleges mikroklímáját a modern technológiával.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #3: Opera Gin

feh\u00e9r \u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 palack, k\u00e9k lez\u00e1r\u00f3, k\u00e9k c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


A legmagasabb minőség elérése a gin eredetének megtagadása nélkül. Ez a gin nemcsak a London Dry Gin szabványainak felel meg, hanem a nemes hagyományos magyar ízeket is megidézi. A védett recept botanikai alapanyagainak kiválasztásakor olyan összetevőket kerestek, amelyek kiemelik a gin eredetét, egyben olyan egyedi ízvilágot és aromát is nyújtanak, ami még ismeretlen a gint kedvelők számára.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl