átlátszó borospohár sárga folyadékkal, fekete háttér előtt

Egyeuralkodó Tokaj

Mondd meg Te, melyik a legjobb tokaji hárslevelű bor!

Szavazz a Vince Díj hárslevelű kategóriájának 3 végső jelöltje közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik bort és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

A hárslevelű otthona Tokaj. Bár máshol is kiváló borok készülnek belőle Egertől Villányig, ezt a tézist erősíti, hogy a Vince Díj hárslevelű kategóriájának döntőjébe a felkért szakemberek csupa tokaji tételt juttattak be.

De hogy közülük melyik állhat a dobogó legfelső fokára, ki kapja meg a díjat a november 5-i Vince Gálán, az már kizárólag rajtad, rajtatok múlik. Mutatjuk a jelölteket, neked nincs más dolgod, mint a gombra kattintani és szavazni.

Jelölt #1: Gizella Pince Barát Hárslevelű 2019

barna palack, fekete lez\u00e1r\u00f3, feh\u00e9r c\u00edme

Friss, trópusi gyümölcsös, nagyon letisztult. Elegáns Hárslevelű a tarcali Barát dűlőről. Kifinomult, alacsony alkohollal, hordómentes erjesztés, érlelés. Lösz talaj, déli lejtő a Tokaj-hegyen, jó évjárat, minden adott a szép borhoz.

Jelölt #2: Kikelet Pince Lónyai Hárslevelű 2019

fekete palack, ez\u00fcst lez\u00e1r\u00f3, feh\u00e9r-k\u00e9k c\u00edmke

Fantasztikus illata van, igazi trópusi gyümölcsbomba, áradó és nyitott, mint egy diszkrétebb új-zélandi sauvignon blanc. Ananász, mangó, fehér és sárga őszibarack, kis édes citrus, minimális édesfűszer, Karcsú, arányos felépítésű bor, csiszolt savakkal, csordultig tele zamatos gyümölcsökkel.

Jelölt #3: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Terézia Hárslevelű 2018

z\u00f6ld palack, feh\u00e9r lez\u00e1r\u00f3, feh\u00e9r c\u00edmke

Kellemes, elsőre gyümölcsös aromái egyszerre idézik az édes mandarin citrusos és a vanília édeskés illatát, de a háttérben egy csepp virágméz és a hordós jegyek is felfedezhetők. A selymes kortyban az új tölgyfahordós érlelés jegyeit enyhe ásványosság egészíti ki. A közepesen hosszú lecsengésében a narancshéj és a szegfűszeg fűszeres aromái dominálnak.