sötét palackból piros folyadék ömlik átlátszó pohárba

Az egyik legmagyarabb vörös

Magyarország vs. Erdély a legjobb kadarka címért - szavazz!

Szavazz a Vince Díj kadarka kategóriájának három jelöltje közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik bort és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

Hivatalosan nem ismert magyar őshonos kékszőlő, ám a kadarka kétségtelenül a "legmagyarabb" vörösbort adó fajták közé tartozik, mondhatni tehát, hogy ez egy presztízskategória. Ennek megfelelően három legendás borász versenyzik itt, kettő közülük például már elnyerte az Év Bortermelője címet is

Jelölt #1: Balla Géza Sziklabor Kadarka 2017


Öreg sziklás talajon, alacsony tőketerhelésű (30-40 mázsa/hektár), 60 éves, délnyugati fekvésű ültetvényről, a Napos-dűlőből szüretelt kadarka. Az átlagos kadarkáknál sötétebb rubin színvilág jellemzi. Illatában és ízében is érett gyümölcsök, fűszerek, illetve gomba és nedves avar jelenik meg. Összetett, komplex, elegáns kadarka, kissé minerális és hosszú lecsengéssel.

Ha azt szeretnéd, hogy a Balla Géza Sziklabor Kadarka 2017 nyerjen, IDE KATTINTVA szavazhatsz.

Jelölt #2: Heimann és Fiai Porkoláb-völgy Kadarka 2019


A Porkoláb-völgy felső része nyugati fekvésű, benapozott parcellákból és a szeles hegytetőből áll. Mind a hét ültetvény termését külön szüretelik és erjesztik, majd ezután házasítják a legjobb parcellák borát. A könnyű korty, a filigrán csersavak és a híres fűszeressége a modern konyha igazi társává teszik.

Ha azt szeretnéd, hogy a Heimann és Fiai Porkoláb-völgy Kadarka 2019 nyerjen, IDE KATTINTVA szavazhatsz.

Jelölt #3: Vida Borbirtok Bonsai Öregtőkék Kadarkája 2019


A több, mint 90 éves ültetvény sokat tud mesélni, és elképesztő csodákra képes. Játékosan fűszeres illata, nem túl nehéz, ugyanakkor karakteres ízképe mindenkit elvarázsol. A halászlé tökéletes kísérője, de kacsa, bárány és borjú ételekhez is pompásan illeszkedik.

Ha azt szeretnéd, hogy a Vida Borbirtok Bonsai Öregtőkék Kadarkája 2019 nyerjen, IDE KATTINTVA szavazhatsz.