nappali táj, előtérben zöld növények, háttérben hegy és ég

Az egyik legizgalmasabb kategóriában kell dönteni

Megvan hazánk 3 legjobb borászata, ám a végső győztest már neked kell kiválasztanod!

Szavazz a Vince Díj A legjobb borászat, pincészet kategória 3 végső jelöltje közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik hazai borászatot, hogy megkapja a Magyarország legjobbjának járó díjat és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

Valószínűleg az egyik legizgalmasabb kategóriához értünk, hiszen Magyarország legjobb pincészetét, borászatát keressük. Segítsd a szavazatoddal a Te kedvencedet a három közül és vegyél részt a Vince Díj nyereményjátékán.

Következzen a 3 döntős, vagyis Magyarország 3 legjobb borászata.

Jelölt #1: Gizella Pince (Tokaj)

sz\u00ednes k\u00e9pek k\u00fcl\u00f6nb\u00f6z\u0151 borospalackokr\u00f3l

www.facebook.com/gizellapincetokaj

A Tokaji Borvidék egyik dinamikusan fejlődő borászataként hisznek a régió kiváló adottságaiban. Folyamatos megújulás jellemzi őket, elegáns, letisztult, tartalmas borokat készítenek.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #2: Pannonhalmi Főapátság Pincészete

el\u00f6l z\u00f6ld n\u00f6v\u00e9nyek, h\u00e1tt\u00e9ren hegy egy \u00e9p\u00fclettel, felette k\u00e9k \u00e9g

Fotó: www.facebook.com/pannonhalmifoapatsagpinceszete


A Pannonhalmán megtelepedett bencés szerzetesek a korábbi évszázadokban mindig szoros kapcsolatban voltak a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel. Az adott kor legmagasabb szintű szőlő- és borkultúráját művelték. Az 1900-as évek elején az apátsági birtokméret kb. 100 hektárnyi lehetett Pannonhalma közvetlen környékén, de emellett Somlón és Tokaj-Hegyalján is rendelkezett birtokokkal az Apátság. A II. világháborút követő politikai és társadalmi átrendeződés lehetetlenné tette e több évszázados hagyomány folytatását, ám a szerzetesek nem mondtak le a hagyományok újjáélesztéséről. 2000-ben kezdtek körvonalazódni azok a tervek, amelyek révén mára a Pannonhalmi Főapátság Pincészete nemcsak újjászületett, de története legsikeresebb időszakát éli.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #3: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet

barna hord\u00f3 felirattal

Fotó: www.facebook.com/standreawinery


A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett termőhelyeik egyediségét kifejező borokat termelnek az egri St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészetnél. Kiemelten figyelnek a borvidék hagyományos fajtáira, mint az olaszrizling, a hárslevelű, a furmint, a kadarka és a kékfrankos. Törekednek megismerni termőhelyeiket, és évről évre tökéletesíteni szőlőtermelésüket, valamint kifinomítani és a különböző fajtákhoz igazítani a borok megtermelésének lépéseit. Vallják, a Borminőség a szőlőterületen dől el. Céljuk a meglévő szőlészeti, borászati ismeretek és a klasszikus módszerek ötvözése révén nagyon eredeti borokat világra segíteni.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl