sötét borospalackok fehér fából készült polcon

Sokat tesznek a borkultúráért

Mondd el, szerinted melyik Magyarország legjobb borboltja!

Szavazz a Vince Díj "A legjobb bor-/szeszesital-kereskedés" kategória 3 végső jelöltje közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik boltot és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

A borkereskedések kiemelt szerepet játszanak a hazai borkultúra fejlődésében, a fogyasztók edukálásában. Annál is inkább, mert legtöbbjük több, mint egyszerű borbolt: fesztiválokra települnek ki, de a saját falaik között is kóstolókat, rendezvényeket tartanak, vagy éppen csak az online felületükön segítenek a borvilág megértésében. Három kiemelkedő képviselőjük került a Vince Díj "A legjobb bor-/szeszesital-kereskedés" kategóriájának döntőjébe. Bármelyikük nyer, jó helyre kerül a díj, mindannyian sokat tettek a magyar bor ügyéért.

A döntés a te kezedben van!

Jelölt #1: Bortársaság


A Bortársaságot - eredetileg Budapest Wine Society néven - 1993 nyarán Tálos Attila és Tom Howells alapította a legjobb hazai pincészetek borainak forgalmazására, borkóstolók, rendezvények szervezésére. A közel 30 év alatt az egyik legnagyobb hazai boros márkává nőtte ki magát: webshop és borszaküzletek Budapesten, Balatonfüreden, Debrecenben, Győrben, Pécsett, Kecskeméten és Szegeden.

Jelölt #2: Ab Ovo Borkereskedés


A borkereskedés kizárólagos tulajdonosa immár több mint egy éve Bajkai Zsolt. Kiváló borászatok izgalmas, mégis jó ár-értékű borait kínálják online boltjukban. Bajkai Zsolt már több, mint 25 éve áll szerelemben a borokkal; hét éve működtetti az Ab Ovo Borkereskedést, amely a magyar borokon kívül új-zélandi, argentin, chilei, olasz tételeket is kínál.

Jelölt #3: Artizan

Kisüzemi sörök, természetes borok kereskedője webshoppal és a My Wine névre kereszttelt borbár-borbolt kombóval Budapest belvárosában. A tulajdonosok személye garancia a minőségi boros kínálatra: Farkas Krisztián mellett a Barta Károly, a tokaji Barta pincészet tulajdonosa és Szentesi József, a hazai pezsgőforradalmár jegyzik a vállalkozást.