átlátszó, hosszú nyakú pezsgőspohár sárga-fekete háttér előtt

Ki legyen a buborékok királya?

Dönts Te, ki nyerje a versenyt a magyar champagne címért!

Szavazz a Vince Díj tradicionális eljárással készült pezsgő kategóriájának három jelöltje közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik bort és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

A tradicionális, vagyis palackos érlelésű pezsgőkészítési eljárást a 17. században Champagne-ban találták fel. Ha buborékos borról van szó, ma is ez a borvidék számít az etalonnak, mindenki hozzájuk méri magát. Mi most a felkért szakmai zsűri által kiválasztott három legjobb magyar tételt mutatjuk be neked, hogy te döntsd el, közülük melyik kapja meg a Vince Díjat a Buborékos / Tradicionális eljárással készült pezsgő kategóriában, vagyis kié legyen a "Magyar champagne" megtisztelő cím.

Jelölt #1: Hernyák Birtok Brut

Fotó: Hernyák Birtok

Chardonnay, Pinot Noir és Pinot blanc házasítása egyenlő arányban. Érlelésből származó jegyek, keksz, croissant, briós, vajasság. Krémes habzás, hosszan tartó buborékok jellemzik. Fogyasztása a könnyed előételeken túl, a halas, tengeri herkentyűs ételek mellé fokozottan ajánlott, de egy kevésbé édes desszert mellé is kiváló választás lehet.

Jelölt #2: Kreinbacher Birtok Brut Classic

Fotó: Kreinbacher Birtok

Citrusok, fehérvirágok és mandula – már illatában ígéretes aromákat sorakoztat fel. A chardonnay alapozza meg a friss és elegáns összképet, de a furmintra jellemző kellemes kesernye is megjelenik. Ízében a grapefruit és lime mellett csonthéjasok, birs és érlelési jegyek, toast és pirított mandula. Lendületes, telt habzású tétel. Utóíze határozottan ásványos, sós karaktert ad neki, a dosage pedig ideális egyensúlyt biztosít.

Jelölt #3: Sauska Pincészet Brut

Fotó: Sauska Pincészet

Szalmasárga arany bevillanásokkal, szabályos gyöngyözéssel. Vonzó illatában, méz, érett citrusok és lédús ananász. Kortyában először frissen reszelt citromhéj és citromvaj, nyomában megkapóan elegáns minerális füstösséggel. Nagyszerű egyensúlyú, eleven pezsgő, élménye hosszan a szájban marad.