átlátszó pohárban vörösbor, egy férfi kéz tartja

Királykategória

Csúcs vörösök csatája - mondd meg, ki legyen a bajnok!

Szavazz a Vince Díj vörösbor/cuvée kategória 3 végső jelöltje közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik tételt és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

Nagy pincészetek csúcs vörös házasításai kerültek a vörösbor/cuvée kategória döntőjébe, mi nem is tudunk közülük választani. Reméljük, Te igen, ha másért nem, hát azért, mert voksoddal bekerülsz a nyereményjátékba.

Jó játékot!

Jelölt #1: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Hemina Vörös 2019

fekete palack, piros lez\u00e1r\u00f3, feh\u00e9r c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt magyar tölgyfahordókban történő rövid érlelés miatt a bor gyümölcsvilága a meghatározó a "barrique-jegyek" ellenében. Egyensúlyos alkoholtartalma előtérbe helyezi szedres illat- és ízjegyeit, amit a bor testessége szépen támogat. Finom szerkezetű, gyümölcsösen elegáns, de tartalmas "pannonhalmi bordói".

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #2: Gere Attila Kopar 2017

fekete palack, piros lez\u00e1r\u00f3, fekete c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


Színe mélysötétbe hajló lila, bordó reflexekkel. Illatában hordófűszerek, bors, pici dohány, minerális jegyek, erdei bogyósok. Kóstolva is ez az összetettség jellemzi, az évjáratból adódó teltséggel. Tanninban gazdag, de gyönyörűen koncentrált ízjegyekre épül, melyek így egyensúlyban tartják a bort. Hosszú életet jósolunk neki.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #3: Konyári Pincészet Páva 2017

fekete palack, barna lez\u00e1r\u00f3, feh\u00e9r c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


Mély színtónusú érett, rétegezett illatú, arányos cuvée. Komoly szerkezet, vastagság, de mellette rengeteg gyümölcs és finom keleti fűszer jellemzi. Lédús, cabernet sauvignon gerincre épített házasítás, cabernet franc fűszerekkel, bordeaux-i mintára. Az illatában megjelennek a primer és szekunder mellett a tercier jegyek is: jó minőségű szivar, cédrus, étcsokoládé. A korty komplex: még mindig frissnek ható, szaftos, zamatos, fekete meggyes, szedres, fekete ribizlis ízekkel találkozhatunk, ezt szépen egészíti ki a hordó fűszeressége és az élénk savtartalom. A vastag tannin beépül, kicsit sem lóg ki. Lecsengése hosszú, simogató, emlékezetes.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl