vörösbort öntenek palackból átlátszó pohárba

Különleges fajták a kategóriában

Az előválasztáson túl vagyunk, M, Z és T maradt versenyben. Te következel!

Szavazz a Vince Díj egyéb vörösbor kategória 3 döntőse közül a kedvencedre! A voksoddal segíted az egyik tételt és még értékes nyeremény is ütheti a markodat.A Vince Díj egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Már javában zajlik a közönségszavazás, aminek keretében az érdeklődők 8 kategória 33 alkategóriájának 3-3 tételből választhatják ki kedvenceiket október végéig. Szavazni IDE kattintva lehet, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

A Vince Díj Vörösbor / Egyéb vörösbor kategóriájának döntőjébe különleges, itthon ritkán termesztett szőlőfajtákból készült borok kerültek. A három döntős közül a zweigelt a legelterjedtebb, főleg a Soproni borvidéken dolgoznak vele, itt viszont egy szekszárdi tétel szerepel. Argentína kedvence, a malbec és Uruguay nemzeti szőlője, a tannat pedig végképp kuriózum Magyarországon.

Annál izgalmasabb viszont a választás. Azt nem kérdezzük, te melyikkel ismerkednél meg legszívesebben, a november 5-6-i Vince Gálán ugyanis mindhárom kóstolható lesz, ám csak az egyikük veheti át a kategória győztesének járó díjat. Melyik legyen az? Továbbgörgetve tudsz szavazni mindhármukra.

Jelölt #1: Németh János Pincészet Zweigelt 2019

fekete palack, sz\u00fcrke lez\u00e1r\u00f3, fekete c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


A Gyűszűvölgyből, erősen hozamkorlátozott alapanyagból készült tétel, nagyon komplex, elegáns, gyümölcsös, szép hordós jegyekkel. Egy vagyány zweigelt! A bor 2021-ben felkerült a Pannon Borrégió Top25-ös listájára.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #2: Mészáros Borház Grandiózus Malbec 2018

fekete palack, fekete lez\u00e1r\u00f3, fekete c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


Mészáros Pál argentínai utazása alkalmával ismerte meg a fajtát, ami nagyon megtetszett nekünk. Utána olvasott és rájött, hogy Magyarországon is termeltek anno malbecet, ezért úgy gondolta, ő is kipróbálja Szekszárdon. 2007-ben telepítette az első malbec szőlőtőkéket, 2011-ben pedig már erről a területről kiváló minőségű szőlőt szüretelt. A pincészet hitvallása szerint az a jó a malbecben, hogy azonnal túlérett jegyeket mutat, mégis az alkoholtartalom soha nem haladja meg a 14 térfogatszázalékot.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl

Jelölt #3: Heimann Pincészet Barbár 2017

fekete palack, fekete lez\u00e1r\u00f3, feh\u00e9r c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


A legszebb hordók házasítása, a pincészet vezető márkája. A házasítás különlegessége a tannat fajta, ami Franciaországból származik, de ma már Uruguay nemzeti szőlőjének számít. A Barbár elnevezését Bartók Béla Allegro Barbaro című zongora darabja ihlette. Ezzel a névválasztással párhuzamot a szekszárdi pincészet párhuzamot von a boruk stílusa és Bartók zenéjének egyedisége, felismerhetősége között. Csak azon évjáratokból készül, amikor a tökéletes érettségű és egészségi állapotú szőlőből kifogástalan borokat sikerül érlelni.

arany sz\u00edn\u0171 rajz, benne szavazok felirat \u00e9s ny\u00edl