három ember áll egy pincében, kezükben borospohár, egyikük bort tölt

Csúcsbor a pohárban

Fotó: Csomor Alexander

Most először egy pohárral is tudsz kóstolni a világbajnok magyar borból!

November 5-6-án nem kell egy egész üveggel megvenned a világbajnok magyar borból ahhoz, hogy megkóstolhasd.Idén november elején újabb alkalom nyílik arra, hogy a fogyasztók megünnepeljék a magyar bort. A budapesti Marriott Hotelben első alkalommal megrendezésre kerülő Vince Gálán a nagyközönség előtt kerülnek átadásra 33 kategóriában a Vince Díjak. A látogatók meg is kóstolhatják az összes döntőbe jutott tételt: több, mint 90 pincészet, illetve párlatkészítő lesz jelen kiállítóként.

Ebben a cikkben már felsoroltuk, miért kell mindenképpen ott lenned az eseményen, most azonban egy további érvet is megosztunk veled: a Vince Gálán debütál pohárban a villányi Jammertal pincészet Cassiopeia 2015 bora.

Hogy ez miért nagy szó? A Cassiopeia Merlot 2015 idén júliusban szerezte meg a Concours Mondial de Bruxelles 2021 abszolút első helyét. A világ egyik legrangosabb és legnagyobb merítéssel dolgozó nemzetközi borversenyén közel hét és félezer vörösbor közül kapta meg a legmagasabb pontszámot és vele a Grand Gold Medal Revelation Red Wine kitűntető címet – ebben az elismerésben korábban még egyetlen magyar pincészetnek sem volt része. A bort pohárban Magyarországon eddig még csak a sajtó és szakma képviselői kóstolhatták meg, a győzelem alkalmából tartott villányi ünnepségen, a többi érdeklődőnek bizony egy egész palackkal kellett vásárolni belőle.

Most azonban itt az alkalom, november 5-6-án a Vince Gálán pohárban is elérhető lesz a világbajnok bor. Egészségedre!dre!