két átlátszó borospohár, egyikben vörösbor, másikban fehérbor, sötét háttér
Fotó: pixabay.com

Egy verhetetlen duó a borok világából!

Két hazai borászlegenda találkozása egy különleges, korlátozott ideig elérhető ajánlatban.A VINCE klub 2022. januári ajánlataiból a DUÓ csomag két igazi borászlegenda (Garamvári Vencel és Kamocsay Ákos) tételét tartalmazza.

Kamocsay Prémium Olaszrizling Sós-hegy dűlő 2017 – Neszmély

barna palack, fekete lez\u00e1r\u00f3, feh\u00e9r c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


Egyszerre van jelen a gyümölcs csábító érett zamatossága és a finomszerkezetű savak lendületet adó karaktere. Intenzív, fehérvirágos, kicsit mézes, gyümölcsös (fehér ribizli, egres, fehér húsú barack) illatú, komplex fehérbor. Harmonikus és csábító, melyet Kamocsay Ákos eleganciával és finesszel fűszerezett. Komoly bor, komoly borfogyasztóknak.

Mit együnk hozzá? A Sós-hegyi olaszrizling méltó társa egy jó töltött káposztának, egy gyöngytyúklevesnek, de szűzérmék, bélszínek kiváló fehér kísérője lehet. Sajtból jöhet egy érleltebb típus is, egy cheddar vagy egy comté például.

​Garamvári Prémium Merlot 2017 – Balatonboglár

fekete palack, fekete c\u00edmke, feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r


A Lelle-dűlő öreg ültetvénye és a Magyal-dűlő fiatal, válogatott tőkéi fonódnak egybe a borban. Színe előre sejteti az érett cseresznye és a mélyvörös meggy által alkotott illatok és ízek együttesét, alattuk rejtőzve egy csipetnyi, a szakszerű fahordós érlelésnek köszönhető étcsokoládé meglepetésével vár.

Mit együnk hozzá? Gesztenyével töltött pulyka baconbe tekerve.