Borospalackok barna háttér előtt

Az 1848-as szabadságharchoz kapcsolódó bor lehet most a tiéd!

5 bor 3 áráért: ez a májusi VINCE Klub legújabb ajánlata.Lépj be májusban a VINCE Klubba és csapj bele közepébe! A Klasszik csomaggal egy igazán komplett válogatás lehet a tied: kapsz borokat fehér, rozé és vörös színekben a Mátrából, Somlóról, Egerből és Villányból. A 16 815 forint értékű csomagot ráadásul kedvezményesen 11 990 forintért vásárolhatod meg. A klubtagság többi szuper előnyéről nem is beszélve...

Meggyőztünk? Kattints és lépj be a VINCE Klubba még ma!

Borospalackok barna h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fehérvári borbirtok (Somló) Petit Somlo 2020 (száraz fehérbor)

Szőlőfajták: juhfark, tramini, sárgamuskotály, sárfehér, furmint

A Petit Somlo a Somlói borvidék igazi esszenciája, benne a juhfark frissessége játszik az illatos fajták fűszerességével, buja gyümölcsösségével, amit a hordós aromák finomsága egészít ki. Illatába nyári gyümölcsökkel teli, nagyszüleink féltve gondozott kertjének emlékét megidézve.

Mit együnk hozzá? Grillezett kecskesajt friss spárgával

Sol Montis (Mátra) Ördögfajzat 2019 (száraz vörösbor)

Szőlőfajták: syrah, merlot, cabernet franc

A méltán híres Fajzat cuvée “kistestvére” 2019-ből, amely fél évet érlelődött fahordóban. Könnyedén fűszeres, lehengerlően gyümölcsös. A Mátra egyre magasabbra tör, és a csúcsokat már nem csak a hegyekben döngeti, de bizony ott van a bormezőny élvonalában is.

Mit együnk hozzá? Steak, sült édesburgonyával, rukkola salátával

Kovács Nimród Pimcészet (Eger) Battonage Chardonnay 2017 (száraz fehérbor)

Ez az ikonikus burgundi világfajta méltó helyet talált a napos, de hűvös Grand Superior minősítésű noszvaji Nyilasmár és Nagyfai dűlőkben. Elegáns savait a hordós erjesztés és a seprőfelkeveréssel történő érlelés teszi teltté, krémessé – ahogyan Amerikában is az ilyen stílusú chardonnay-ék viszik a prímet. Nimród múltját ismerve ezen talán nem is kell csodálkozni.

Mit együnk hozzá? Ötfűszeres marha ramen

Streit-Zagonyi (Villány) Dilaria 2019 (száraz vörösbor)

Szőlőfajták: portugieser, kékfrankos, merlot

A Dilara a bisztróborok felső kategóriáját képviseli. Gerincét a gondosan válogatott portugieser adja, melyhez prémium kékfrankost és merlot-t házasítottak a pincészetnél, hogy így váljon egyszerre finoman fűszeressé és ellenállhatatlanul gyümölcsössé ez a tétel. Egy újhullámos tétel Villányból!

Mit együnk hozzá? Csokoládés brownie málnavelővel

(A pincészet egyik névadója, Zágonyi Károly Bem tábornok mellett harcolt huszártisztként az 1848-49-es szabadságharcban, később pedig az amerikai polgárháború egyik hősévé vált. Az ő leszármazottja a másik névadó, a pincészet alapító-tulajdonosa, Streit György.)

Günzer Családi Birtok (Villány) Rosé 2021 (száraz rozébor)

Szőlőfajták: kékfrankos, pinot noir, kadarka, syrah, merlot, cabernet franc.

Kékfrankos és pinot noir gerincű rozé házasítás a Jammertal, Csillagvölgy, Dobogó, Bocor dűlőkből. Könnyű, jó savszerkezetű, gyümölcsös tétel, mely kellemes kiegészítője lehet a májusi összejöveteleknek.

Mit együnk hozzá? Grillezett lazac zöldsalátával és balzsamecettel

Meggyőztünk? Kattints és lépj be a VINCE Klubba még ma!