Wolfgang Puck séf
Fotó: Hargitay Olivér

Te is elkészítheted a Michelin-csillagos séf, Wolfgang Puck kedvenc karácsonyi koktélját

A világhírű Michelin-csillagos séf koktéljától még az az ember is karácsonyi hangulatba kerül, aki egyébként nem bírja az ünnepeket. Mi szóltunk! Íme!Wolfgang Puck a világ 6. leggazdagabb szakácsa. Ausztriában született, fiatalon kivándorolt Amerikába, első éttermét 1973-ban Los Angelesben nyitotta meg. A Spago ma már hálózattá nőtte ki magát, az első budapesti egység 2021 nyarán nyílt meg, ennek apropóján exluzív interjút készítettünk vele, amit itt olvashatsz. 1995 óta minden évben ő főz az Oscar-gálán.

Wolfgang ünnepi itala a GQ magazin oldalán jelent meg, a receptet a karintiai Sankt Veit an der Glan városka, vagyis a séf szülőhelye ihlette. Az ott élő papok napközben gyakran tömjént eregettek, amivel egyfajta földi mennyországot teremtettek a településen. A koktélhoz használt füstölgő rozmaring és a szegfűbors hatására karácsonyi illat lengi majd be az otthonodat.

Van egy kis édesség is benne; ez az a fajta ital, amit kisfiúként szerettem volna megkóstolni, amikor édesanyám templomba ment.

– mondja Wolfgang.

rozmaringos kokt\u00e9l j\u00e9ggel

Fotó: Asya Nurullina / Shutterstock


Hozzávalók

  • 8 égetett rozmaring szál
  • 1 egész tojásfehérje
  • 60 ml Gin
  • 30 ml szegfűbors doboz
  • 20 ml citromlé
  • 15 ml juharszirup
  • Csipetnyi fahéj

Így készül

A rozmaringot meggyújtjuk, majd gyorsan eloltjuk és egy pohár alján összenyomkodjuk a leveleit. Hozzáadjuk az összes hozzávalót, és összerázzuk őket. Ezután adjunk hozzá jeget és újra rázzuk össze. Öntsük egy kehely alakú pohárba, és díszítsük egy szál rozmaringgal.

Wolfgang legjobb tippje: Legyél óvatos a juharsziruppal, hacsak nem szereted a nagyon édeset.