fekete rácson halak
Fotó: Acsai Miklós / VINCE Magazin

Nyári grillestek a belvárosban

A magyar és a nemzetközi konyha finomságaival, szezonális és tematikus ajánlatokkal, hangulatos grillvacsorával várja vendégeit az ARAZ Étterem.


\u00e9telek fekete t\u00e1ny\u00e9rokon, mellett\u00fck egy poh\u00e1r s\u00f6r

Joghurtos csirkemell

Fotó: Acsai Miklós / VINCE Magazin

A fűszeres, curry-joghurtos pác ízeivel átitatott csirkemell a grillen egy ízletes kérget kap, miközben úgy sül át, hogy szaftos marad. A csili és koriander egy kellemes ázsiai csavart ad a könnyű fogásnak, amely remek választás a soványabb húsok kedvelőinek. Joghurtos mártással, petrezselymes újburgonyával ajánljuk!

s\u00fclt hal fekete t\u00e1ny\u00e9ron, mellette egy talpas poh\u00e1r

Rozmaringos pisztráng

Fotó: Acsai Miklós / VINCE Magazin

A pisztráng fűszerezése igazán visszafogott, hogy a hal természetes ízei érvényesülni tudjanak: sóval, borssal és rozmaringgal készül, bőre ropogós, hófehér húsa feszes, friss, ízes. Érdemes a szír ihletésű, római köménnyel, fahéjjal fűszerezett, petrezselymes-mentás bulgursalátát is kipróbálni mellé!

barna h\u00fas sz\u00ednes t\u00e1ny\u00e9ron, k\u00f6r\u00fcl\u00f6tte fekete t\u00e1ny\u00e9rok

Szuvidált-grillezett ropogós hasaalja

Fotó: Acsai Miklós / VINCE Magazin

A faszenes grill kellemes füstösséget és ropogós köntöst ad az ízgazdag, kellemesen zsíros, omlós húsnak, amelyet a tökéletes állag elérése érdekében sütés előtt szuvidálnak. A hagyományos grillfűszernek számító rozmaring, kakukkfű, babérlevél mellett fahéjrúd ízesíti
a fogást. A turbolyás paradicsomragu savassága szépen harmonizál a hús szaftosságával.

szak\u00e1llas f\u00e9rfi fekete k\u00f6t\u00e9nyben \u00e1ll z\u00f6ld n\u00f6v\u00e9nyek el\u0151tt

Barka Áron, séf

Fotó: Acsai Miklós / VINCE Magazin

Barka Áron az egység megnyitása, 2010 óta irányítja az ARAZ Étterem konyháját. Áron borok iránti szeretete és borismerete hívta életre azokat a különleges borvacsorákat, amelyeket havi rendszerességgel szerveznek, és ahol hazai pincészetek válogatott boraihoz álmodják meg a menüsort. A korábban Franciaországban és Németországban is tapasztalatot szerző séf az ARAZ Étteremben teljesen szabad kezet kap mind a büféajánlat, az ebédmenük és a vasárnapi brunch-ok kínálatának kialakításában, mind pedig a tematikus kezdeményezések életre hívásában.

egy \u00e9tterem belseje sz\u00e9kekkel, asztalokkal

Fotó: Acsai Miklós / VINCE Magazin

A nyári szezont a szabadtéri Grill&Gin esték színesítik – az ARAZ ugyanis egy hangulatos, zöld növényekkel beültetett belső kerttel is rendelkezik, ami igazi oázist jelent a VII. kerületben. A faszenes grillen készült friss fogások között megtalálható az ír marhaoldalas, az angus marhanyak és a magyar pisztráng – Áron elkötelezett az alapanyagok magas minősége iránt, a technológiát és a fűszerezést is úgy választja meg, hogy az kiemelje az alapanyag erősségeit, eredeti ízeit, textúráját.

A gazdag húsválaszték mellett a vegetáriánusokra is gondolnak, akik változatos mártásokkal és szószokkal megbolondított grillezett és sült zöldséges ételekkel, különleges salátákkal lakhatnak jól. A desszertek között a fehércsokoládés- pisztáciás amerikai fánk mellett laktóz-, glutén- és cukormentes opciók is elérhetők; az itallapon pedig a borokon túl ginalapú koktélokat is kínálnak.

A cikk a VINCE Magazin júniusi lapszámában jelent meg. Szerző: Vancsik Ivett