zöld háttér előtt rózsaszín címlapú magazin, amin rózsák és egy palack bor van

Rózsás kedvünkben készítettük a májusi címlapot

Címlapfotó: Hirling Bálint / VINCE Magazin

VINCE Magazin májusi lapajánló: tavaszi körtánc

Mi már a nyarat ünnepeljük, májusi lapszámunkban mutatjuk is a hagyományos rozétesztünket! Ezúttal is közel 100 bort kóstoltunk végig, amelyek közül csak azok kerültek bele a magazinunkba, amelyek igazán elnyerték a zsűri tetszését is.pezsg\u0151spalackok \u00e9s feliratok r\u00f3zsasz\u00edn-k\u00e9k h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Rosalia

Fotó: Rosalia és Pezsgő Liget


És ha már a rozéknál tartunk, nem mehetünk el a Rosalia mellett sem: júniusban érkezik ismét a Városligetbe ez a rózsaszínbe burkolózó fesztivál. Mellékletünkben mutatjuk is a legfontosabb információkat, programokat, valamint összeállítottunk egy pezsgőkisokost is, hogy senkiben se maradjon kétely, mi is kerül a poharába.

VinAgora

Egy poh\u00e1rban v\u00f6r\u00f6sbor, amelyet egy k\u00e9z fog, a h\u00e1tt\u00e9rben monitor, egy \u00fcres boros poh\u00e1r \u00e9s vizes poh\u00e1r

VinAgora bírálat

Fotó: Szigetváry Zsolt / Borkultúra Kft.


Tesztszekciónk nem merül ki a rozékban: ahogyan azt már megszokhattátok, nálunk összesítve olvashatjátok a VinAgorán aranyérmes és különdíjas tételek listáját; a legjobbakról pedig külön riportot is készítettünk.

Utazás: Tata és Neszmély

egy h\u00e1z el\u0151tt \u00e1ll egy z\u00f6ld aut\u00f3, aminek egy ember t\u00e1maszkodik

A Teslával Tatán

Fotó: Hirling Bálint / VINCE Magazin


Először keltünk útra a lap történetében egy 100%-osan elektromos autócsodával, a Tesla ráadásul nemcsak belül, hanem kívül is zöldben pompázott. Ezúttal a legközelebbi Tesla töltőkről játszi könnyedséggel bebarangolható Neszmélyi borvidékre látogattunk el: mutatjuk a tatai (reményeink szerint hamarosan csillagos) Platán Gourmet Éttermet és a körülötte lévő minibirodalmat, valamint elhozzuk a Kősziklás Pincészet borait is.

Meghódítani Agárdról a világot

sok k\u00fcl\u00f6nb\u00f6z\u0151 m\u00e9ret\u0171 \u00e9s sz\u00edn\u0171 \u00fcveg k\u00e9t sorban

Az Agárdi Pálinkafőzde szortimenjének egy része

Fotó: Jekken Péter / VINCE Magazin


A tudatos alkoholfogyasztóknak már szerencsére egyre kevesebbet kell magyarázni, hogy a pálinka nem csak akkor jó, ha kerítésszaggató; ezt jól példázzák az Agárdi Pálinkafőzdénél is. A szokásos, keresett gyümölcsök mellett az elmúlt években már a ginükkel is hódítanak; erről is beszélünk cikkünkben, de vissza is utazunk az időben egészen a pálinkaház megalapításáig.

Fiatalok kezében a jövő

egy fahord\u00f3n \u00e1ll egy ember a pinc\u00e9ben

Szijjártó Előd lendületes stílusa a borokban is visszaköszön

Fotó: Dancsecs Ferenc


A magyar gasztronómia ugyan páratlan, az elmúlt évek azonban sokszor nálunk is az új ízek kipróbálásáról szólnak - különösen, hogy a külföldi utazást még mindig csak óvatosan próbálgatjuk. Kelemen Áron nevét érdemes megjegyezni, a séf olyan konyhák rejtelmeibe is alámerült már, mint az izraeli vagy mexikói, legújabb étterme, a Petrol pedig néhány hete üzemel csak Budapest belvárosában: itt a BBQ fogásokról szól minden.

És ha már szóba kerültek a fiatalok: Szijjártó Előddel útjára indítjuk Sikersztori rovatunkat, amelyben olyan borászokat szeretnénk megmutatni, akik valamilyen szempontból kiemelkedőek és ígéretes jövő előtt állnak - annak ellenére, hogy nem hullott az ölükbe a pincekulcs.

A Somló öröksége

egy f\u00e9rfi \u00e1ll egy romos h\u00e1z el\u0151tt nappal

Tornai Tamás, a Tornai Pincészet tulajdonosa

Fotó: Dancsecs Ferenc / VINCE Magazin


Hazánk egyik legkisebb borvidékének egyik legnagyobb szereplője a Tornai Pincészet, akik aranyérmes boraikkal hosszú évek óta bizonyítják, hogy ott a helyük a legjobbak között. Ezúttal Tornai Tamással nosztalgiázunk múlton, és beszélgetünk a jelenről.