rikító zöld eletromos autó amely mellett egy ember sétál

Környezetbarát közlekedés

Fotó: Hirling Bálint / VINCE Magazin

Varázslatos dolgok zajlanak Tatán és környékén, egyre többen kíváncsiak rájuk

Kulináris élvezetek, kristálytiszta, finom borok, hegyek, az Öreg-tó – és egy zöld autó. Májusi lapszámunk készítéséhez Tatára és a Neszmélyi borvidékre látogattunk el.


Az elektromos autózás irigyei még mindig sokszor mosolyognak azokon a megszállottakon, akik töltőtől töltőig tervezik meg utazásaikat – pedig a fenntartható jövő kulcsa az ő zsebükben van. Vagy jobban mondva a telefonjukon, applikáció formájában, hiszen már bekopogtatott az a fajta modernizáció, amikor a telefonunkról koppintással is el tudjuk indítani kedvenc négykerekűnket. A vezető elektromosautó-gyártó, a Tesla modelljei jó pár éve jelen vannak Magyarországon is, szupergyors töltői virálisan terjednek, így belföldi kirándulásaink is könnyedén megtervezhetőek – ezt a fajta utazást kényelmetlennek pedig egyáltalán nem nevezném, inkább csak másféle gondolkodást igénylőnek.

Az Automobil & Tuning Show (AMTS) idei szenzációjaként reflektorfénybe kerülnek az elekromobilitási piac szereplői, amelyek közül a rendezvény egyik főszervezőjének, Szőke Lászlónak a tulajdonában lévő különleges fóliázású Tesla lesz az egyik nagy attrakciója. Most kettőjükkel – Lacival és az autóval – indulunk el, hogy elkészítsük Utazás rovatunkat, úti célul pedig a Neszmélyi borvidéket tűztük ki magunk elé, amely a legközelebbi gyorstöltők egyikéről (Törökbálint vagy Győr) aggodalom nélkül, környezetbarát módon is felderíthető.

fa asztalon feh\u00e9r t\u00e1ny\u00e9ron desszert

Legújabb desszert a Platánban

Fotó: Hirling Bálint / VINCE Magazin

A Neszmélyi borvidék legismertebb borászatai – Hilltop, Szőllősi Pincészet – mellett érdemes a kisebbeket is felkeresni. Az elmúlt években nagy változáson ment keresztül például a baji Turay Családi Pincészet, akik újabban a biodinamika felé is kacsingatnak. Náluk hétvégente gyakran telik meg a terasz, vendéglátásban pedig olyan ismert séfekkel tartottak már közös ebédeket, mint Farkas Richárd, Tischler Petra vagy a Michelin-csillagos Tiago Sabarigo.

mez\u0151n egy h\u00e1z el\u0151tt kanyarg\u00f3 \u00faton z\u00f6ld aut\u00f3

Suhan a zöld csoda a zöldben

Fotó: Hirling Bálint / VINCE Magazin

Tudj meg többet, és olvasd el, merre kalandoztunk a Neszmélyi borvidéken, a Vince Magazin májusi lapszámából!