magazin mock up piros háttéren, a címlapon egy nő és egy férfi tart egy palack champagne-t

Dupla lapszám

Címlapfotó: Talabér Géza/VINCE Magazin

December-januári lapajánló: Göröngyös utakon

Elérkeztünk a 2021-es VINCE Magazin utolsó lapszámához, amiben hagyományosan a tradicionális eljárással készült pezsgőké a főszerep.


A hagyományoknak megfelelően az év utolsó száma ezúttal is összevont: a december-januári magazinunk középpontjában a tradicionális eljárással készült pezsgők állnak, több mint 60 tételt kóstoltunk meg, ezek közül mutatjuk a legjobbakat. A champagne-ok természetesen most is taroltak, de elöljáróban azt is eláruljuk, hogy több 5 csillagos eredmény született a magyar tételek közt is, pedig a szigorú zsűri ritkán bánik ennyire bőkezűen a pontokkal!

Olaszország válasza a champagne-ra


Furka Alexandra MW-hallgató többször is tesztelt már magazinunknak, most viszont legutóbbi utazása nyomán hoz egy remek összefoglalót a világbajnok Ferrari hazájából, Trentodocból.

Potenciálproblémák

A szerző nemcsak bort prédikál, bort is iszik

Fotó: Nagy Sebestyén


Régi kedves vendégszerzőnk, Nagy Sebestyén tollából sokszor születnek némi szarkazmussal megtűzdelt írások, most sincs ez másképp. Ezúttal egy olyan témakörben megfogalmazódott gondolatait foglalta nekünk írásba, ami már egy ideje sok töprengésre ad számára is okot - de biztosan olvasóinkban is számtalanszor felmerült már a gondolat: meddig él egy bor?

Borászatok a rajzasztalon

Ez az antik gyöngyszem egy magyar borászat

Fotó: Villa Gyetvai


Romantikus az az elképzelés, mely szerint veszünk valahol egy romos présházat, és majd évek alatt önerőből a magunk ízlésére formáljuk, ez ugyanis kevés ahhoz, hogy a potenciális vásárlói körünk igényeit is kielégítsük. Geri Ádám építészekkel járja körbe az itthoni és nemzetközi példákat, bemutatja, mire is érdemes figyelni egy borászat megtervezésekor, valamint a jövőbeli trendeket is feltérképezi.

És ha már mindent megtudtunk a know how-ról, ideje megnézni, ki miért és hogyan kerül be a világ legjobb építészeti megoldással rendelkező borászatai közé: hozzuk a top 50-et!

Téli tippek

A síelés is jó móka, ha lehullott az első hó

Fotó: Zlöbl Ármin


Magazinunk főszerkesztője és szerkesztője sem tétlenkedett az elmúlt időszakban: kihasználták az utazási lehetőségeket és utána néztek, merre érdemes elindulni határainkon túlra!

Vancsik Ivett Lienz városában töltött néhány emlékezetes napot, így bepillantást nyerhetünk egy wellness szálló mindennapjaiba, no és természetesen a gasztronómiájába; Kalmár Borbála Piemontot pedig vette a nyakába, hogy megmutassa a legszebb barberákat és társaikat, de természetesen a város- és gasztronómiai ajánló sem marad el.

Desszertséfek

Néha a hagyományos és az egyszerű kreációk a legfinomabbak

Fotó: SALT Budapest


A fine dining éttermekben egyre nagyobb szerepet kap a menüsor megkoronázása: Pákozdi Nóra Dusha Csengét (SALT) és Ötvös Zsuzsannát (Laurel) kérdezte a kezdetekről, a legemlékezetesebb desszertkreációjukról. És ha már sikerült elcsípni a két hölgyet, természetesen a receptajánló sem maradhat el: karácsonyra is könnyen elkészíthető finomságokat mutatunk szakértőink konyhájából.

A Vince Magazin 2021.december-2022.januári lapszáma december 15-től kapható országszerte vagy előfizethető nálunk.