piros-sárga ábrán egy kép és fehér felirat

VINCE Magazin szeptemberi lapajánló: Mustillatú nyárutó

Beköszöntött az ősz, de mi még igyekszünk visszalopni egy kicsit a nyár utolsó napsugaraiból!


Tesztszekció

palack bor

Címlapunkról

Fotó: Mészáros László / Vince Magazin

Vajon a szomszéd bora mindig zöldebb? Nos, nem tudjuk, de számos zöldveltelini került a poharainkba szeptemberi lapszámunk tesztszekciójához, ugyanis ezúttal Ausztria borait szondáztuk. Úgy alakult, hogy közel 60 mintát tudtunk megkóstolni, mutatjuk is a legjobbakat! És reméljük, hogy egy kis kedvcsinálóul is szolgálnak ahhoz, hogy olvasóink is felkerekedjenek a szomszédos ország borvidékeire.

Glikolbotránytól a világelsőségig

sz\u0151l\u0151sorok a t\u00e1volban hegyek

Wachau

Fotó: Jakob / Unsplash


Az osztrák borok ma már messze járnak az ominózus glikolbotránytól, olyannyira, hogy világszerte a legjobbak között jegyzik az egyen koronazárral rendelkező tételeket. Hogyan jutottak el a számkivetettségtől a mindenki által irigyelt státuszba? Erről írt nekünk Kielmayer Kristian vendégszerzőnk, aki hosszú évekig élvezte az osztrákok vendégszeretetét.

A Kunság aranya

sok ember \u00e1ll a sz\u0151l\u0151ben

A zöld munkában meghozott döntések főszerephez jutnak az idei szüretben

Fotó: Szmodits Balázs / Vince Magazin


A nyári aszály nem ismeretlen fogalom a Kunságon: hosszú évtizedek tapasztalatával vágtak bele a borászok az idei szüretbe. A várakozásaik talán most nagyobbak mint valaha, ugyanis a közösségük erejét latba vetve próbálnak felkerülni ők is az őket megillető polcra. Szüreti körkép és gyorsjelentés a Kunság mezejéről.

30 éves a Vylyan

k\u00e9t n\u0151 \u00fcl egy asztaln\u00e1l boroznak

Debreczeni Mónika egyik lányával, Jankával

Fotó: Dancsecs Ferenc / Vince Magazin


Leírni is sok: 30 éves lett a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet. Egy korán bekövetkező tragédiát követően lett Debreczeni Mónika a Vylyan arca és egyben mindenese: kompromisszumot nem tűrően állt bele annak idején a feladatba és éltette tovább a férje álmait. Ma már lányai is leveszik a terhek egy részét a válláról, az idei szüretbe pedig már egy új főborász irányításával vágtak bele. Az ideáig vezető hosszú, vagy nézőponttól függően rövid útról beszélgetett Mónikával Németi Sándor vendégszerzőnk, aki egy sokszor érzelmes, időnként misztikus interjúval jelentkezik lapunk hasábjain.

Parádés borok a Bocorból, finom falatok a Grandior Borbistróból

egy palack bor mellette sal\u00e1ta sajttal

Pinot noir egy könnyű nyári salátával

Fotó: Acsai Miklós / Vince Magazin


Olvasóink előtt minden bizonnyal nem ismeretlen fogalom a Bocor-dűlő, de vajon ismerik a történetet, hogyan került Günzer Tamásék kezébe ez a parádés zárt katlan? Szeptemberi lapszámunkhoz az innen származó borok mellé álmodott meg a Grandior Borbistro új séfje lenyűgöző ételeket, mi pedig elhozzuk ezeket magazinunkban, hogy mindenkinek kedvet csináljunk egy kis őszi kiránduláshoz.

Utazunk! Calabria

Calabria Olaszország egyik legnagyobb olívatermesztő régiója

Fotó: Kalmár Borbála / Vince Magazin


Még nyár elején jártuk be keresztül kasul a napsütötte Calabriát, megkóstoltuk boraikat, fantasztikus konyháját és elmerültünk az olívaolajaik rejtélyes világában. Most pedig magazinunkban elhozzuk mindazt, amit tudni érdemes Olaszország egyik - szerény számításaink szerint legalábbis - legkevésbé látogatott régiójáról. És hogy miért éppen Calabria? Nos, reméljük a cikk végére ez is kiderül.

From Your Site Articles