londoni big ben és felhők a háttérben

Irány London!

A TOP 5 legkáprázatosabb étterem Londonban

Kíváncsi vagy, hol találkozott Sherlock Holmes és dr. Watson, vagy hogy hol lehet külön gombbal pezsgőt rendelni? Akkor ez a cikk neked készült! Bemutatjuk a top 6 legkáprázatosabb londoni éttermet.Ha angliai utazást tervezel, vagy csak érdekelnek a menő londoni éttermek, akkor jó helyen jársz. Bemutatjuk neked azokat a helyeket, amik nélkül a brit főváros biztosan kevésbé vonzó úti cél lenne a turisták számára.

Olvasd el egy korábbi cikkünket is a világ 11 legszebb étterméről!

The Gallery


Rágógumi rózsaszín falaival, kupolás mennyezetével és Art Deco lámpáival nagyon különleges atmoszférát teremt ez a híres londoni étterem.

A The Gallery az egyik legtökéletesebb választás egy kellemes délutáni tea elfogyasztására.

A rózsaszín bársony székes nyüzsgő étterem a francia-iráni sztár építész, India Mahdavi kreativitását hirdeti.

Ha Budapesten szeretnéd átélni a rózsaszín bársony székek nyújtotta élményt, akkor irány a SOLID borbár.

​Céleste


London egyik legvarázslatosabb étterme a Michelin-csillagos Céleste.

Az étterem 2015-ben esett át egy nagyobb átalakításon, akkor nyerte el mai formáját. Kupolás üvegtetője miatt egész nap természetes fény árasztja el a belső teret. Ha pedig felnézel, akkor hatalmas csillárokat fogsz látni, amik még Versailles-ben is megállnák a helyüket.

Az aranyozott tükrökből és a francia kék bársony kanapékból árad a luxus és a pompa.

Kíváncsi vagy, hogy melyik budapesti éttermek kaptak mostanában Michelin-csillagot? Akkor nézd meg ezt a cikket!

​The Garden Room


A Garden Room legnagyobb különlegessége, hogy telis-tele van növényekkel, mintha csak egy nagyvárosi dzsungelben lennél.

Az étterembe csak klubtagok mehetnek, azonban ha egy regisztrált tag elhív magával, akkor te is élvezheted ezt a londoni luxus oázist.

​Bob Bob Ricard


A Bob Bob Ricard a hétköznapi élet zűrzavarából egy másikba repít.

A hely belső terét az ír származású, David Collins építész tervezte, aki kék plüss kanapékkal, redőzött lámpaernyőkkel és bársonyfüggönyökkel töltötte meg a teret. A nemi sztereotípiákkal szembe menve a pincérek halványrózsaszín zakót és nyakkendőt, a pincérnők pedig türkizkék mellényt viselnek.

A legjobban a végére hagytuk! Minden márványasztalnál található egy nagyon praktikus gomb, amivel akármikor egy újabb adag pezsgőt rendelhetsz.

Savini


A Savini étterem épülete 1873-ból származik, így ma már műemléki védelem alatt áll. Pompás belső térrel, díszes csempékkel, korinthoszi oszlopokkal és csillogó csillárokkal büszkélkedhet.

Sir Arthur Conan Doyle világhírű angol írót annyira megihlette a hely, hogy az általa írt híres történetben itt találkozott Dr. Watson és híres lakótársa, Scherlock Holmes.